Antena Meniu Search
x

Mai mulți turiști s-au îmbolnăvit de la apa de izvor din Rimetea, Alba

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică l-au amendat deja pe primar, deoarece fântâna amenajată la izvor nu avea autorizaţie sanitară. Acum se fac şi probe pentru a se stabili dacă apa este potabilă.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 11:16

Vezi și
  • Inspectorii DSP au luat mai multe probe de apă din izvor.
  • Rezultatul testelor va fi gata în câteva zile.

O sesizare făcută de mai mulţi turişti i-a adus pe inspectorii Direcţiei de Sănătate în comuna Rimetea din judeţul Alba. Oamenii spun că s-au îmbolnăvit după ce au băut apă din izvorul aflat în centrul localităţii. Unii au ajuns şi la spital. Primarul localităţii spune, însă, că apa este curată.

Szõcs Francisc, primar Rimetea: Izvorul, după părerea noastră, este apă potabilă, întrucât în anul 2019, august au fost făcute testele. Scrie clar, negru pe alb, că e apă potabilă. Nu din cauza apei, atunci înseamnă că jumătate din Rimetea trebuie să fie în spital.

Direcţia de Sănătate Publică are altă variantă.

Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba: Inspectorii DSP au constatat că primăria Remetea nu are autorizație sanitară de funcționare pentru sursa de apă și bineînțeles aceste lucruri au mai fost sancționate și în trecut. A fost aplicată o amendă de 40.000 de lei.

Izvorul din centrul comunei Rimetea este o atracţie turistică pentru persoanele care vizitează zona, apa fiind consumată de mulţi trecători.

Inspectorii DSP au luat mai multe probe de apă din izvor. Rezultatul testelor va fi gata în câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mai mulți turiști s-au îmbolnăvit de la apa de izvor din Rimetea, Alba