Video

Un antreprenor a găsit o metodă avantajoasă pentru a nu rămâne cu marfa: Pepenii lui pot fi cumpăraţi şi cu criptomonede

De Redactia Observator.
Publicat: 21.07.2021, 22:06.
Actualizat: 21.07.2021, 22:07

La Gottlob, capitala lubeniţelor din Banat, deliciosul fruct se vinde și în criptomonede. E găselnița unui comerciant pe care trebuie doar să-l laşi să vorbească de piața monedelor virtuale si ai parte de o lecție deschisă de economie, la marginea câmpului de pepeni.

"Dacă totul este pe roşu înseamnă că piaţa merge în jos, e pe minus, când vedem pe verde, verdele ăsta cum am şi lubeniţa, verdele ăsta frumos te face mai fericit, începi să zâmbeşti...
Deci, când e aşa mult verde în faţă e rost de profit?
E rost de profit.''

Din portbagajul mașinii, analizăm piața monedelor virtuale, pe site-uri din Statele Unite ale Americii. Suntem pe marginea plantației de pepeni, între Gottlob și Grabaț, în Timiș. Ne face turul de onoare, Corneliu Crețu, un comerciant pentru care criptomonedele nu mai sunt un mister.

''Asta e moneda mea, XRP, despre care am ales să vorbim și în care îmi vând lubeniţa. Acum mă bucur că văd că a avut o creștere astăzi, de 2,67, pentru că acum câteva zile a scăzut, a cam picat în cap, cum spunem noi.''

Citește și:

Antreprenorul a fost inspirat chiar de un client

Ideea i-a dat-o chiar un client.

Corneliu Crețu, producător: S-a uitat în protofel și a spus: aș lua mai multe, dar nu am cash. Se poate plăti, cel mai simplu în ziua de azi, facem prin criptomonede. Le facem prin telefoane, tehnologia am adus-o în câmp.

Are 38 de ani, iar pepenii sunt afacere de familie. Cultivă pe 8 hectare. Şi de aproximativ 3 ani e la curent cu piața monedelor virtuale.

Corneliu Crețu, producător: În ziua de azi, pot sa zic că stăpânesc oarecum fenomenul, nu ma țin ca foarte priceput, dar să zic că sunt undeva la "average".

Dacă nu aveti nici cash și nici nu dețineti criptomonede, mai există o varianta de plată. Se mai pot achita pepenii și prin intermediul unui card virtual.

''Sunt mulţi clienţi care folosesc această metodă de plată, merge foarte uşor şi se învaţă, unii nu au avut şi îşi fac şi când văd, o, dar e aşa uşor!''

În câmpul de pepeni însă, revenim la discuţia despre traderi şi holderi.

''Mult mai avantajos în criptomonede, noi suntem fericiţi, clientul e fericit. El scapă de cripto, noi adunăm cripto.''

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.