Antena Meniu Search
x

Doi frați sud-africani au dispărut cu bitcoini în valoare de 3,6 miliarde de dolari, posibil cea mai mare fraudă cu criptomonede din istorie

Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu bitcoini în valoare de 3,6 miliarde de dolari, bani obținuți de pe platforma lor de investiții în criptomonede, Africrypt. O firmă de avocatură cu sediul în Cape Town, angajată de investitorii afectați, a anunțat că nu a reușit să-i localizeze pe cei doi frați și că de acest caz se ocupă acum o unitate de elită a poliției sud-africane, Hawks. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.06.2021, 23:26

Fondatorii Africrypt
Doi frați sud-africani au dispărut cu bitcoini în valoare de 3,6 miliarde de dolari, posibil cea mai mare fraudă cu criptomonede din istorie - Africrypt

Firma de avocatură a notificat, de asemenea, platformele de criptomonede din întreaga lume să fie în căutarea oricărei încercări de convertire a monedelor digitale, potrivit Bloomberg.

Dispariția celor aproximativ 69.000 de bitcoini a fost raportată imediat după creșterea masivă a valorii criptomonedei, făcând din aceasta cea mai mare fraudă cu criptomonede înregistrată vreodată în dolari.

Frații au dat lovitura când Bitcoin creștea de la o zi la alta

Primele probleme au apărut în aprilie, când Bitcoin era pe traiectoria sa ascendentă. Atunci, fratele mai mare și CEO-ul Africrypt Ameer Cajee a informat clienții companiei că aceasta a fost victima unui atac al hackerilor.

Pe acelaşi subiect

În mod ciudat, Cajee le-a cerut clienților să nu raporteze acest lucru avocaților, deoarece ar duce la încetinirea procesului de recuperare. 

În timp ce mulți au fost de acord cu ceea ce a spus Cajee, ații au fost sceptici și au apelat însă la o firma de avocatură, iar un grup separat a cerut intrarea în insolvență a Africrypt. 

Investitorii au fost păcăliți cu un atac cibernetic

Ei au spus că angajații Africrypt au pierdut de fapt accesul la platforma backend cu aproape o săptămână înainte ca presupusul atac să aibă loc. Investigațiile firmei de avocatură au scos la iveală faptul că fondurile companiei au fost transferate din conturile din Africa de Sud și portofelele digitale ale clienților și că monedele digitale au fost trecute prin mai multe platforme care să le facă practic imposibil de urmărit.

Curând după aceea, apelurile către telefonul lui Cajee au început să nu mai aibă răspuns. Și la scurt timp, Raees, fratele său care a fondat platforma de investiții cu el, a ieșit și el din rețea. La scurt timp, site-ul web Africrypt a fost închis. 

Frauda ar putea rămâne neanchetată din cauza vidului legislativ

Ceea ce este surprinzător este că, deși Autoritatea de Conduită a Sectorului Financiar din Africa de Sud investighează ceea ce nu a funcționat cu Africrypt, nu pot lansa cu adevărat o anchetă formală. Acest lucru se datorează faptului că activele în criptomonede nu sunt considerate în mod legal produse financiare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Doi frați sud-africani au dispărut cu bitcoini în valoare de 3,6 miliarde de dolari, posibil cea mai mare fraudă cu criptomonede din istorie