Antena Meniu Search
x

Video Au apărut pepenii de Dăbuleni. Producătorii ne arată cum să îi alegem pe cei copţi şi dau asigurări că sunt mai buni ca niciodată

Sunt zemoşi, dulci și proaspeți ca pâinea caldă. Vorbim desigur despre pepenii de Dăbuleni, care au luat deja calea piețelor și sunt mai buni ca niciodată. Deși a fost întârziată cu două săptămâni, din cauza vremii reci, recolta de anul acesta este mai bogată, iar pepenii - mai savuroşi, dau asigurări producătorii.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.06.2021, 17:19

Vezi și
  • Producătorii dau asigurări că sunt mai buni ca niciodată, chiar dacă recolta a fost întârziată de ploi

Pe câmpurile din Dăbuleni nu se stă nici o clipă. S-au copt primii pepeni iar oamenii sunt gata să pornească la drum spre piețele din marile oraşe. Acest producător are deja două destinaţii pentru a-şi vinde marfa. 

Trufandalele nu au concurență, spun agricultorii, iar cei care vor cumpăra în aceste zile fructele din patria lubenițelor, se vor bucura nu doar de dulceaţa acestora ci și de prospețimea lor.

Cristina Oprea, reporter Observator: În doar câteva ore pepenii care se culeg acum din câmp vor ajunge pe tarabe din pieţele din toată ţara. Se vând cu preţuri care încep cu 3 lei jumătate însă producătorii vă garantează că gustul nu vă va dezamăgi.

Cum recunoşti pepenii de Dăbuleni

Pe acelaşi subiect

Agricultorii spun că pepenii ajung chiar şi la 17 kilograme. Tot ei ne învață și cum să recunoaștem lubenițele oltenești și producătorii adevăraţi.

Cătălin Vârcan, producător: Sunt mai dulci, se simte gustul de prospeţime, în al doilea rând, se cunoscu după coajă.

Tot producătorii sunt cei care ne învaţă cum să alegem pepenele copt de cel cules prea devreme. 

Cătălin Vârcan, producător: Pe partea din spate trebuie să fie galbene, atunci sunt ajunse la maturitate. Coada, când e proaspătă, să fie verde. Şi după aceea sunetul. Trebuie să fie jos, nu o ţinem în mână că diferă sunetul, da? Să fie un sunet ca şi cum am da într-o scândură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Au apărut pepenii de Dăbuleni. Producătorii ne arată cum să îi alegem pe cei copţi şi dau asigurări că sunt mai buni ca niciodată