Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Iași, fascinat de o vecină, s-a dus în pijamale la ușa ei și a lăsat un bilet, fiind apoi judecat și condamnat

Un bărbat din Iași, fascinat de o vecină, s-a dus în pijamale la ușa ei și a lăsat un bilet, fiind apoi judecat și condamnat. Tânăra a trăit un coșmar și ca să scape s-a dus direct la poliție.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 10.06.2020, 14:17

Iași
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Bărbatul a bătut de zeci de ori la ușa femeii, după ce i-a lăsat biletul.
  • Înainte să vină poliția, el nu vorbise niciodată cu vecina lui.

O tânără din Iași a ajuns să fie terorizată de un vecin care pusese ochii pe ea și care a încercat să facă orice, numai să o convingă să fie a lui. Bărbatul i-a scris bilețele, i-a bătut mai multe nopți la ușă, a amenințat-o și, până la urmă, a ajuns în fața judecătorilor, fiind condamnat. 

Procurorii care au anchetat cazul au descoperit că amorezul s-a dus noaptea în pijamale la ușa garsonierei vecinei și i-a lăsat un bilet, apoi a verificat continuu dacă a fost citit și i-abătut în ușă femeii de zeci de ori.

Alexandru Moșu, de 45 ani, a încercat să-și cucerească vecina trimițându-i tot felul de bilețele obscene, prin care îi cerea să facă amor cu el. Tot ceea ce a făcut bărbatul a fost filmat de camera de supraveghere situată chiar în casa scării blocului în care locuia. La audieri a susținut că îi plăcea foarte mult de vecina lui și ar fi vrut să o cucerească.

Conform anchetatorilor, în zilele de 27 și 28 ianuarie 2020, Alexandru Moșu a pus în tocul ușii locuinței persoanei vătămate A.B.P., din municipiul Iași, mai multe mesaje. Procurorii au spus că, prin acestea, Alexandru Moșu a amenințat-o pe tânără cu darea în vileag a unei fapte imaginare, compromițătoare, respectiv că ar fi întreținut relații sexuale cu el și că ar distribui poze și filmări cu ea în ipostaze intime.

Pe acelaşi subiect

Scopul a fost acela de a obține în mod injust un folos patrimonial, respectiv suma de 2.000 de lei sau favoruri sexuale. În urma incidentelor, tânăra a formulat o plângere penală la Poliție. Anchetatorii au analizat imginile de pe camerele de supraveghere din acea scară și au ajuns la Alexandru Moșu. La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei.

Anchetatorii au afirmat că Alexandru Moșu și tânăra șantajată sunt vecini de scară. Potrivit victimei, ei s-au mai întâlnit pe scara blocului respectiv și s-au salutat, dar fără a avea vreo discuție mai amplă.

"În ziua de 27 ianuarie 2020, în jurul orei 4:30, Alexandru Moșu s-a gândit la persoana vătămată, deoarece i-a plăcut de ea când a văzut-o pe scară. Inculpatul a decis să găsească o modalitate pentru a o convinge să întrețină relații sexuale.

Inculpatul a rupt un plic alb și pe una dintre bucățile de hârtie rezultate a scris mesajul: Te aștept jos, să ți-o mai trag, că ești bună! Dacă nu vii, ori îi spun la soțul tău, ori lași 2.000 de lei în cutia de poștă!” La ora 4:48 , inculpatul a ieșit din apartamentul său, îmbrăcat în pijamale, a mers la garsoniera în care locuia persoana vătămată și a pus biletul între toc și ușă.", au spus procurorii.

Procurorii au mai spus că Alexandru Moșu a bătut la ușă de mai multe ori și a fugit în locuința sa. După aproximativ cinci minute, individul a ieșit din casă și a mers din nou la ușa garsonierei fetei. A văzut că biletul nu a fost luat, a mai bătut de opt ori la ușă și a fugit. După alte cinci minute, Alexandru Moșu s-a reîntors și, văzând că biletul nu a fost luat, a bătut din nou la ușă de zece ori și a fugit. La ora 5:43, individul a mai verificat o dată dacă biletul a fost luat, a bătut la ușă de alte opt ori și a fugit.

În tot acest timp, tânăra a auzit bătăile în ușă, dar, de frică, nu a deschis. În jurul orei 9:00, când tânăra a ieșit din casă, a observat biletul pus în ușă, l-a citit și s-a speriat. Pentru a afla cine era persoana care o amenința cu astfel de fapte, a mers la administrația blocului și a cerut să se uite pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe casa scării. Astfel, victima a observat că persoana care i-a pus biletul era vecinul său, Alexandru Moșu, cu care nu vorbise niciodată, scrie BZI.

În seara aceleiași zile, bărbatul a scris un nou bilet și l-a lăsat în ușa vecinei: "Ai jumătate de oră să vii jos! Dacă nu, te spun la soțul sau prietenul tău! Hai să ți-o mai trag! Dacă nu vii, lasă 2.000 de lei în cutia de poștă, dacă vrei să nu se afle!" A continuat să bată la ușă, iar a doua zi de dimineață a mai scris un bilet, l-a lăsat în ușă și a plecat.

Arestat, bărbatul și-a recunoscut faptele și a spus că nu deține nicio imagine cu vecina lui, doar încerca să o convingă să se vadă cu el.

Judecătoria Iași l-a condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj în formă continuată. Sentința primei instanțe a fost contestată cu apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Iași, fascinat de o vecină, s-a dus în pijamale la ușa ei și a lăsat un bilet, fiind apoi judecat și condamnat