Antena Meniu Search
x

Un local este la un pas să fie închis de autorităţi, din cauza nerespectării legii antifumat

Poliţia Locală a făcut mai multe controale şi, spun agenţii, de fiecare dată au găsit clienţi care fumau în spaţiul închis, cu permisiunea angajaţilor.

Vezi și

Poliţia Locală a făcut mai multe controale şi, spun agenţii, de fiecare dată au găsit clienţi care fumau în spaţiul închis, cu permisiunea angajaţilor.

Un prim control la cafeneaua din Bacău s-a lăsat cu amenzi şi avertismente pentru consumatorii care erau cu ţigările aprinse, iar patronul a primit atunci o amendă. Nu s-a temut de lege şi a preferat să fie pe placul clienţilor, aşa că la câteva zile poliţiştii i-au dat încă o amendă. 

"Au fost depistate mai multe persoane care fumau în incintă, personalul punând la dispoziţie chiar ceşti pentru resturile de la ţigări şi scrum. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1300 de lei către clineţii depistaţi înb astfel de ipostaze.  Prima sancţiune în cunatum de 5 mii de lei. A fost aplicată o a doua sancţiune contravenţională de 10 mii de lei.", a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale din Bacău.

Aventura agenţilor nu s-a terminat aici. Un al treilea control în localul respectiv a adus cea mai mare sancţiune.

Pe acelaşi subiect

De această dată, însă, patronul cafenelei nici măcar nu recunoaşte cele consemnate de agenţi. Îşi susţine nevinovăţia şi motivează că autorităţile nici măcar nu i-au trecut pragul. 

Omul e pornit să se judece cu autorităţile. În tot acest timp, Poliţia Locală a sesizat primăria şi se aşteaptă retragerea autorizaţiei de funcţionare. 

De la începutul anului şi până în prezent, agenţii Poliţiei  Locale din Bacău au controlat peste 200 de societăţi comerciale şi au dat 532 de sancţiuni contravenţionale  în cuantum de 44.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un local este la un pas să fie închis de autorităţi, din cauza nerespectării legii antifumat