Antena Meniu Search
x

Un nou tip de alimente provoacă boli mortale! Sunt superprocesate şi fac ravagii mai ales printre femei

Alimentele superprocesate, pline de aditivi şi chimicale, dar care ne sunt, întotdeauna, cel mai la îndemână, cresc îngrijorător şansele apariţiei cancerului.

Vezi și

Alimentele superprocesate, pline de aditivi şi chimicale, dar care ne sunt, întotdeauna, cel mai la îndemână, cresc îngrijorător şansele apariţiei cancerului. O echipa de specialişti de la celebra universitate Sorbona a tras această concluzie, după un studiu de cinci ani. Spun că pericolul e şi mai mare la femei şi leagă unele cazuri de cancer la sân de consumul excesiv de mâncare procesată.

Alimentele care conţin mai multe chimicale decât produse naturale, cele congelate sau aşa-zisele instant, pline de aditivi, sunt catalogate de către cercetătorii Universitatăţii Sorbona din Paris drept superprocesate. Mii de produse, cum ar fi snaks-urile, batoanele de ciocolată, pizza congelată, unele mezeluri sau brânzeturi au fost studiate timp de cinci ani.

În România sunt mulţi cei care preferă mâncarea pentru care nu trebuie să depună prea mult efort. 10 minute la cuptorul cu microunde şi masa e gata.

Consumul frecvent de alimente superprocesate poate dăuna grav sănătăţii, spun specialiştii. Efectul poate fi însă mai grav.

Francezii au analizat dosarele medicale și obieciurile alimentare a aproape 105,000 de adulți, monitorizând 3,300 de produse alimentare.  Rezultatele studiului arată că o creștere de 10% în consumul alimentelor superprocesate este asociată cu o creștere de 12% a cazurilor de cancer.

Medicii ne recomandă să consumăm cu moderaţie astfel de alimente. Şi, mai ales, să citim cu atenţie etichetele produselor. Aşa putem vedea din start câţi aditivi conţin, cât zahăr, câte grăsimi sau alte substanţe care ne pot face rău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un nou tip de alimente provoacă boli mortale! Sunt superprocesate şi fac ravagii mai ales printre femei