Antena Meniu Search
x

Un zimbru a coborât în satul Văratec din Neamţ şi a devorat căpiţele cu fân ale localnicilor

De două săptămâni, un zimbru bântuie printr-un sat din Neamţ. Bestia de o tonă ţine întreaga comunitate pe jar.

Vezi și

De două săptămâni, un zimbru bântuie printr-un sat din Neamţ. Bestia de o tonă ţine întreaga comunitate pe jar. Deocamdată, a dat iama doar la căpiţele de fân. Însă, localnicii au organizat patrule pentru a pune animalul pe fugă. Alţii, însă, au început deja să-l îndrăgească. Cred că poate fi destul de blând.

Printre dealurile înzăpezite, zimbrul coboară spre casele oamenilor. Căpiţele de fân îl ademenesc, în timp ce sătenii privesc speriaţi de la fereastră. Un astfel de animal atinge la maturitate şi o tonă. "Părinţii ziceau, când o să iasă animalele astea, mai periculoase, să se dea la oameni şi să vină în sate, o să fie sfârşitul lumii, se apropie sfârşitul lumii, cam aşa."

Zimbrul n-a adus sfârşitul lumii, dar a rupt câteva garduri. De aceea, sătenii s-au organizat în echipe pentru a-l alunga. O idee care nu este, însă, pe placul tuturor: "Mie mi-e drag, mie mi-e ciudă că îl fugăresc ăştia, că e frumos." 

Zimbrul face parte din cele 29 de exemplare lăsate în libertate în Parcul Natural Vânători-Neamţ. Animalele au fost aduse din Germania, în urmă cu opt ani, în cadrul unui program de repopulare. Răzvan Deju, reprezentant Parcul Natural Vânători Neamţ: "Să nu intrăm în panică, probabil cu încălzirea vremii acest exemplar se va întoarce la restul efectivului şi nu va mai crea probleme."

Până atunci, autorităţile au întărit paza în localitate cu echipaje de jandarmi. Primăria va evalua pagubele pentru ca proprietarii să fie despăgubiţi.

Sătenii au grijă să nu îi prindă întunericul singuri pe uliţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Un zimbru a coborât în satul Văratec din Neamţ şi a devorat căpiţele cu fân ale localnicilor