Antena Meniu Search
x

Prima recoltă de roşii româneşti a ajuns în pieţe şi în magazine

Chiar dacă primăvara se lasă aşteptată, un legumicultor din Constanţa ne deschide apetitul pentru prima salată cu roşii româneşti, din acest an.

Vezi și

Chiar dacă primăvara se lasă aşteptată, un legumicultor din Constanţa ne deschide apetitul pentru prima salată cu roşii româneşti, din acest an. În sera lui, recolta este atrăgătoare, iar toată lumea munceşte de zor pentru a umple lădiţele. De aici, roşiile ajung direct pe rafturile magazinelor, unde un singur kilogram ajunge să coste peste 15 lei. 

Sunt frumoase, gustoase şi sunt primele roşii româneşti gata să ajungă pe mese. Au crescut într-o seră din Constanţa în condiţii speciale: "Am plantat răsadurile la mijlocul lunii decembrie. Am menţinut o temperatură adecvată roşiilor, adică pe timp de noapte în jur de 16, 17 grade. Iar ziua undeva la 21 de grade, 22."

O întreagă familie a muncit pentru prima recoltă din acest an. Pe lângă sistemele performante de încălzire şi irigaţii, legumicultorii au folosit o metodă revoluţionară pentru a se asiură că produsele lor sunt sută la sută sănătoase: "Nu le tratăm cu absolut nicio substanţă chimică. Noi am optat şi anul acesta pentru combaterea biologică a dăunătorilor. Adică noi aducem prădători ce se hrănbesc cu insectele dăunătoare din seră.

Toate costurile de producţie sunt suportate din buzunarul propriu. Aşa că preţul de la seră este uşor ridicat. Roşiile tradiţionale costă 7 lei kilogramul, cele cherry, 14 lei. Până ajung în coşul cumpărătorilor, se mai adaugă încă 2 - 3 lei.

Roşiile au ajuns deja în mai multe magazine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Prima recoltă de roşii româneşti a ajuns în pieţe şi în magazine