Antena Meniu Search
x

UPDATE! Epava elicopterului in care a murit Sorin Terbea, examinata la Brasov

Elicopterul unui afacerist din Mures s-a prabusit cu sase oameni la bord! Milionarul Sorin Terbea, pilotul si o familie intreaga de germani si-au pierdut viata in accident

Vezi și

O clipa fatala, un picaj fara intoarcere, sase oameni morti. Sorin Terbea - om de afaceri, Nicolae Iacobescu – pilot, Doina, Tiberiu si Tibi Deak - mama, tata si fiu, cetateni germani. Cu totii au pierit in elicopterul milionarului Terbea.

Ora 20 si 17 minute. Elicopterul Eurocopter EC130 decoleaza din Taureni, Mures. La trei minute de la decolare, la o altitudine de 200 de metri, pilotul vireaza brusc spre Targu Mures. Intra in balans, apoi in picaj. Se prabuseste frontal, in apa lacului Taureni.

Cinci glasuri se sting in intuneric. Al saselea striga dupa ajutor. Este Emilia Morar, angajata lui Sorin Terbea si singura supravietuitoare.”Am auzit femeia ca tipa, am intrat si am scos-o!”, a povestit unul dintre martori.

Ora 20 si 47 de minute. Primele echipaje de salvare ajung la locul tragediei. Incearca sa-si faca loc printre resturile elicopterului. Trupurile fara viata sunt scoase, rand pe rand, din apa.

Ora 22.30. In total, scafandrii recupereaza patru victime. A cincea e de negasit. Dar vizibilitatea e zero, asa ca intrerup cautarile.

Ora 6.30 dimineata. Echipajele se intorc la locul tragediei. Dupa doua ore de cautari, gasesc si ultimul trup. “Cadavrul l-am gasit la aproximativ 10-15 metri de epava. Urmeaza, insa, misiunea cea mai grea. Epava elicopterului trebuie recuperata din lac”, a spus scafandrul maistru.

Ora 11.30. Un elicopter de mare putere ajunge de la Bucuresti. E singurul aparat care poate ridica o epava grea de aproape doua tone si exista riscul inclusiv al electrocutarii.

Dupa o misiune riscanta, reusesc sa aduca elicopterul la mal. Urmeaza acum zile de ancheta. Din resturile elicopterului, anchetatorii vor incerca sa afle cine sau ce a provocat accidentul care a luat sase vieti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Epava elicopterului in care a murit Sorin Terbea, examinata la Brasov