Antena Meniu Search
x

Video A treia etapă de vaccinare, cu listă de aşteptare şi parcări speciale

Ne vom putea vaccina direct din maşină, în parcare, în etapa a treia a campaniei de imunizare. Primul pas către vaccinarea populaţiei generale sunt listele de aşteptare pe care ne putem înscrie pentru programare din data de 15 martie. Peste 2,5 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge luna aceasta în România.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 02.03.2021, 20:51

Vezi și

După ce ne facem cont, vom selecta centrul unde vrem să ne vaccinăm. Şi vom fi trecuţi pe o listă de aşteptare. În momentul în care vor fi locuri disponibile, vom primi un sms şi e-mail. Vom avea 24 de ore să confirmăm programarea. Dacă nu vom face asta, va fi anunţată o altă persoană de pe lista de aşteptare. 

Valeriu Gheorghiţă: "Estimăm un număr de câteva milioane de persoane pe această listă de aşteptare. Vor fi notificate în ordinea în care au fost programate, persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice, persoanele peste 65 persoane care au bifat că fac parte din categoria activităţilor esenţiale. Dacă rămân locuri, includem persoane din etapa a treia".

Peste 100.000 de oameni vor fi vaccinaţi pe zi în cea de-a treia etapă de vaccinare în cele 750 de centre de vaccinare. Alţii vor fi imunizaţi cu ajutorul echipelor mobile. Iar în oraşele mari ar putea fi amenajate centre în parcări imense. 

Cum va fi cea de-a treia etapă de vaccinare

În etapa a treia ne vom putea vaccina şi în parcări special amenajate. Vom veni cu chestionarele de triaj deja completate, o asistentă va discuta cu noi ca să se asigure că nu există contraindicaţii, apoi, ne administra vaccinul.

Doar că vom mai avea de aşteptat până începe a treia etapă de vaccinare. 

Valeriu Gheorghiţă: "Sunt peste 1 milion de persoane cu cont creat în platformă şi nu au găsit un loc liber momentul efectiv la care o persoană din etapa a treia va putea fi vaccinată probabil că după jumătatea a doua a lunii aprilie".

Un milion de români vaccinaţi până acum

Aproape un milion de români au fost vaccinaţi până acum. Cei mai mulţi cu serul Pfizer. 77 de mii cu Moderna, iar în jur de 150 de mii cu Astra Zeneca. Medicii spun că trebuie imunizate cât mai multe persoane, pentru că a crescut numărul cazurilor de infectare cu noua tulpină din UK. 

Adriana Pistol, INSP: "Până astăzi, aveam înregistrate în ţara noastră, 200 de astfel de tulpini".

Presiunea rămâne în continuare mare pe secţiile de terapie intensivă. 1.044 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în stare gravă şi critică. În ultima perioadă, paturile din Capitală au fost insuficiente pentru numărul mare de pacienţi şi unii au fost transferaţi în alte oraşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A treia etapă de vaccinare, cu listă de aşteptare şi parcări speciale