Antena Meniu Search
x

Video Valea Bârsei, un colţ de Rai din masivul Piatra Craiului ales de toţi mai mulţi turişti pentru relaxare: "Ne bucurăm de fiecare dată"

Temperaturile caniculare și pandemia au rescris modul de petrecere a vacanțelor, pentru mulți dintre noi. În masivul Piatra Craiului, numărul celor care se bucură de răcoarea pădurii și de plimbări în aer liber este cel puțin dublu, față de cel din verile trecute. Iar când și vremea ține cu turiștii, weekendurile la munte se transformă în amintiri memorabile.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.07.2021, 21:44

Vezi și

Valea Bârsei, de la poalele masivului Piatra Craiului, este locul în care turiştii, care vor o altfel de vacanţă, vin să se bucure de natură.

"Ne odihnim puţin aici. Sunt la pensie, îmi place aerul curat. Ne ducem la oraş, facem cumpărături, ne pregătim, avem tot ce ne trebuie, avem condiţii în rulotă, duşuri, tot, WC-uri, nu am treabă", spune un turist.

Reporter-turistă: -De ce aţi ales zona asta?

-Ne place, o cunoaştem şi ne bucurăm de fiecare dată.

Pe acelaşi subiect

-Ce înseamnă pentru dumneavoastră mişcarea în aer liber?

-Este un must, în fiecare weekend trebuie neapărat.

Un colţ de Rai pentru relaxare

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Un cort, o rulotă, în inima pădurii, la doar doi paşi de creasta principală a masivului Piatra Craiului. Este modul în care se relaxează, în acest an, de două ori mai mulţi oameni decât o făceau, în acest mod, în anii dinaintea pandemiei". 

Şi pensiunile retrase, ascunse în inima pădurii, sunt la fel de căutate de turişti, atât de români cât şi de străini.

Dorin Drăgoi, administrator pensiune: "Este un an care a permis şi turiştilor din alte ţări să ne poată vizita şi asta ne bucură. Suntem ocupaţi în permanenţă şi genul nostru de turism este un turism care se pretează familiilor cu copii".

"Suntem 10 adulţi şi 8 copii, suntem un grup mare.  Putem să gătim, să stăm împreună, nu e foarte aglomerat, putem să avem şi intimitate şi putem sta afară cât vrem", spune un turist străin.

Muntele nu este însă lipsit de pericole. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să evite zonele cu urşi şi să circule doar în grupuri, pe traseele marcate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Valea Bârsei, un colţ de Rai din masivul Piatra Craiului ales de toţi mai mulţi turişti pentru relaxare: "Ne bucurăm de fiecare dată"