Antena Meniu Search
x

Video Turiştii au luat cu asalt staţiunile montane pentru a evita canicula din estul României

Nu toate drumurile duc la mare, în acest weekend. Mii de turişti au luat calea muntelui. DN 1 a fost, ca în fiecare sfârşit de săptămână, plin de maşini. Deşi s-au enervat în trafic, oamenii spun că abia aşteaptă să se răcorească în piscine sau în parcurile de aventură de la poalele munţilor.

de Redactia Observator

la 17.07.2021, 10:23

Vezi și
  • Staţiunile montane sunt pline precum în mijlocul sezonului de schi.

Drumul spre relaxare şi distracţie a început cu tradiţionala aglomeraţie. Pe porţiuni întregi mai mult s-a stat decât s-a mers, iar nervii şoferilor au fost întinşi la maximum.

Odată ajunşi la destinaţie, însă, turiştii au dat de aerul curat şi de răcoarea de la munte. Iar cine a vrut să aibă parte şi de puţină adrenalină a găsit-o în parcul de aventură din inima pădurii. În zilele toride de vară, un astfel de parc de aventură primeşte chiar şi 200 de turişti.

Elena Neagu, reprezentant parc de aventură: Se pot adăposti şi într-un mediu mai răcoros. În medie, la noi sunt cu 5-6 grade mai puţin decât afară, decât în celelalte zone.

Preţul pentru o noapte de cazare la munte, în Poiana Braşov, poate să ajungă şi la 1.455 de lei

Pe acelaşi subiect

Cei mai puţin curajoşi au ales drumeţiile pe munte sau o vizită la parcul acvatic.

Oana Ciobanu, reprezentant parc acvatic: Avem deschis atât interiorul, cât şi la exterior. Avem bazin olimpic de înot, avem trei tipuri de saună, avem grotă, hidromasaj, plus piscinele de afară, toate atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Indiferent de motivul pentru care au ales muntele, cert este că turiştii au venit în număr mare. Hotelurile au un grad de ocupare similar cu cel din timpul sezonului de schi.

Marina Tinu, reprezentant hotel: Nu mai avem locuri disponibile în acest weeekend.

Preţul unei nopţi de cazare pentru acest sfârşit de săptămână în Poiana Braşov porneste de la 134 de lei pentru o cameră dublă şi ajunge la 1.455 de lei pentru un apartament cu trei dormitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Turiştii au luat cu asalt staţiunile montane pentru a evita canicula din estul României