Antena Meniu Search
x

Video Vatmanii din Iaşi, panicaţi de problemele grave de la tramvaiele turceşti: "Nu trebuie să o luăm la vale ca iepurele"

Noile tramvaie turceşti, de 32 de milioane de euro de la Iaşi, au avut probleme grave. Frânau brusc şi o luau la vale pe şine, în oraşul celor şapte coline. Producătorii spun că au identificat problema: un soft de protecţie al celor 16 vagoane cumpărate de primărie era dat peste cap. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.01.2023, 21:50

Vezi și

''Proiect de 70 de milioane de euro și infrastructură de 3000 de lei. Și asta nu e tot, le-a sărit tractarea. Mamă, banii noștri!''

Imaginile cu tramvaiul tractat de compania de transport din Iași sunt noi. La fel vagonul și problema. 

Vatmanii din Iaşi, panicaţi de problemele grave de la tramvaiele turceşti

Şase din cele 12 tramvaie ajunse la Iaşi au dat erori periculoase, spun vatmanii pe grupul lor de WhatsApp. Manipulanţii au considerat că incidentele sunt foarte grave. Multe au avut loc în pantă. Vagoanele scăpate de sub control ar fi putut răni pietonii sau distruge maşini.

Pe acelaşi subiect

"E periculos, suntem orașul celor șapte coline, nu trebuie să o luăm la vale ca iepurele.''

"E cam ciudat, nu e bine că se întamplă așa."

Inginerii spun că problemele au apărut la îmbinările segmentelor din reţeaua electrică. În acel loc, alimentarea se întrerupe o fracţiune de secundă, iar această lipsă de tensiune a provocat erori în softul trambaielor turceşti. 

Primele probleme la tramvaiele turcesti au fost în luna decembrie a anului trecut, mai precis în momentul în care ajungeau la acele separatoare de rețea tramvaiele începeau să meargă cu spatele, iar vatmanii nu mai reușeau să le controleze.

Reprezentanţii companiei de transport local Iaşi admit că incidentele au avut loc, iar cei de la firma producătoare, Bozankaya, anunţă că au făcut un update de soft. 

Andreea Luca, purtător de cuvânt CTP Iași: A avut o eroare la bord, motiv pentru care motoarele s-au oprit din motive de siguranță.

Emrah Dal, vicepreședinte companie tramvaie: A avut loc pentru a evita orice incidente majore și orice riscuri. Problema aceasta a fost remediată imediat.

Tramvaiele fabricate de turcii de la Bozankaya au făcut probleme şi la Timişoara, unde au ajuns să încurce traficul: rămâneau blocate în intersecții. Softul lor era dat peste cap de șinele vechi sau de variațiile de tensiune. Echipe de intervenţie din Turcia trebuie să stea în permanență în oraşul de pe Bega, să asigure mentenanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Vatmanii din Iaşi, panicaţi de problemele grave de la tramvaiele turceşti: "Nu trebuie să o luăm la vale ca iepurele"