Video Bombele cu ceas din Bucureşti: Trei tramvaie au deraiat în decurs de patru ore pe cele mai aglomerate rute
Tramvaiele din Bucureşti sunt bombe cu ceas. Trei vagoane au deraiat ieri, în patru ore, pe unele dintre cele mai aglomerate rute. Doar norocul a făcut să nu fie nimeni rănit. Vatmanii spun că se tem în fiecare zi că urmează un accident cu victime, la cum arată şinele şi tramvaiele. Peste 80 de vagoane au deraiat în ultimii trei ani în Capitală.
Primul tramvai a sărit de pe şine în jurul orei 15, la capătul liniilor 19, 27 şi 40 de pe Bulevardul Pallady. Acolo se petrec des incindente. Linia este prevăzută să intre în reparaţii anul acesta. Până atunci, rămâne un pericol pentru miile de călători care merg cu tramvaiul în fiecare zi. Vatmanii spun că şefii lor ştiu situaţia, dar de 30 de ani nu s-au mai făcut reparaţii.
Trei tramvaie deraiate în patru ore
Vatman: Nu să mergi cu 15km/h și cu 10 și chiar cu 2 km/h, când ești în rupturile alea...Terasamentul... lipsă de materiale să ne facă vagoanele...Ele se uzează dacă merg zi de zi, zi de zi... În ultimul timp pe Basarabia și Chișinău au fost, cred, săptămânal.
La puţin timp după tramvaiul deraiat pe Pallady, alt vagon a sărit de pe şine la Piaţa Sudului. Culmea, un al treilea tramvai sărea de pe şine câteva ore mai târziu, în zona Obor şi a blocat două linii de tramvai, 10 și 21, pe sensul de mers spre Șura Mare.
- Amploarea haosului din traficul bucureștean: Oamenii îmbătrânesc în mașini, autobuze și tramvaie, pe drumurile...
- Tramvai deraiat în Obor, pe linia 5, la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Moșilor
- Locurile periculoase din Bucureşti unde tramvaiele sar de pe şine. "Mergi cu 2 km/h în rupturile alea"
Femeie: A ieșit de pe șine și a intrat în bordura aia, acolo... Am auzit ceva, dar nu mi-am dat seama ce s-a auzit...
Echipele STB au intervenit pentru repunerea tramvaiului pe şine, iar circulaţia a fost reluată abia după o oră şi jumătate.
Doar în primele 10 luni din anul trecut, 35 de tramvaie au deraiat la Bucureşti. Cele mai periculoase puncte sunt Bulevardele Basarabia şi Chişinău, șoseaua Petricani, Calea Călărașilor. Toate sunt prinse în planurile de refacere pentru care primăria capitalei a făcut licitaţie. Nu se ştie, însă, când vor începe lucrările.
Andreea Petrescu, reporter Observator: Săptămâna trecută, din cauza şinelor stricate, a fost întreruptă de cel puţin trei ori circulaţia pe două linii de tramvai, care merg în zone aglomerate. Pur şi simplu, vagoanele nu au mai putut să treacă peste şinele deformate şi rupte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰