Antena Meniu Search
x

Ziua femeii în cel mai sărac sat din România

Bărbaţii au alergat după flori, iar femeile s-au bucurat de ele. Cam aşa a arătat, pe scurt, ziua de 8 Martie.

Vezi și

Bărbaţii au alergat după flori, iar femeile s-au bucurat de ele. Cam aşa a arătat, pe scurt, ziua de 8 Martie. Domnii au început să numere firele încă de dimineaţă: o floare pentru doamna învăţătoare, câte una pentru colege, un buchet pentru mama şi încă unul pentru soţie. Calculele i-au avantajat pe comercianţii de flori, care au recuperat pierderile din ziua de mărţişor. I-a ajutat şi vremea. Afară au fost şi cu 25 de grade mai mult decât pe 1 Martie. 

Lista a fost lungă. Iar la cumpărături au fost bărbaţii. De la primele ore, au făcut coadă la florării. Au numărat fir cu fir, ca să nu uite pe nimeni. Cele mai multe buchete au mers în şcoli. 

În goana după cadoul perfect, domnii nu au uitat să se bucure de vremea caldă. Bucuroşi de primăvară au fost mai ales comercianţii, care şi-au luat revanşa pentru mărţişor. Dacă în urmă cu o săptămână, şcolile erau închise, din cauza codului portocaliu de ger, astăzi, vânzătorii au recuperat profitul. 

Pe litoral, doamnele au petrecut ziua la plimbare pe faleză, sub soarele strălucitor. Sărbătoare a fost în întreaga ţară. 

Ne aflăm în Necşeşti, cea mai săraca localitate din România. Le vom face o surpriză doamnelor şi domnişoarelor de aici şi le vom duce flori de 8 martie! Aici, femeile nu stau cu gândul la petrecerea de la restaurant. Au alte îndeletniciri. 

Şi bărbaţii sărbătoresc azi. Au şi un mesaj pentru doamnele lor. La sat, localnicii se pregătesc acum pentru ziua de mâine, atunci când tradiţia spune că fiecare trebuie să bea 40 de pahare de vin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ziua femeii în cel mai sărac sat din România