Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan câştigă prin abandon meciul cu Naomi Osaka, locul 2 mondial, de la Roland Garros

Românca Ana Bogdan este prima sportivă calificată deja în turul III de la Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 31.05.2021, 21:40

Ana Bogdan este doar pentru a doua oară în carieră în turul III al unui Grand Slam de tenis
Ana Bogdan este prima sportivă care ajunge în turul III de la Roland Garros - Profimedia
  • Ana Bogdan este doar pentru a doua oară în carieră în turul III al unui Grand Slam de tenis.

Românca profită de retragerea cu scandal din competiţie a japonezei Naomi Osaka, locul 2 mondial şi a doua favorită a competiţiei. Osaka a decis să se retragă de la turneul de la Paris, după ce organizatorii au decis să o penalizeze pentru absenţele sale de la conferinţele de presă.

"Salutări! Nu am intenționat nicio clipă să creez o astfel de situație, în momentul în care am postat mesajul de zilele trecute. Acum, cred că cel mai bun lucru pentru turneu este să mă retrag, ca toată lumea să se poată concentra din nou la tenis. 

Nu am vrut să fiu un motiv de distragere a atenției. Sunt de acord că nu a fost chiar momentul perfect să îmi expun punctul de vedere. Și mai important e că nu voi încerca niciodată să trivializez sănătatea mentală sau să nu folosesc termenul în conformitate cu gravitatea problemei. 

Adevărul este că am trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și că le-am depășit cu greu. Toată lumea care mă cunoaște știe că sunt o fire introvertită, iar toți colegii de competiție au observat că întotdeauna am căștile pe urechi când sunt la turnee. Asta mă ajută să trec peste anxietate. Chiar dacă presa a fost mereu amabilă cu mine, nu sunt un bun orator. Le-am cerut scuze și în particular organizatorilor de la Roland Garros.

Pe acelaşi subiect

Voi lua o pauză, voi sta o perioadă departe de terenul de tenis. Când va fi timpul potrivit, chiar vreau să mă așez la masa discuțiilor cu șefii circuitului. Putem să găsim modalități în care jucătorii, presa și fanii să se simtă mai bine", a fost mesajul transmis de Naomi Osaka.

Retragerea japonezei o ajută pe Ana Bogdan să-şi asigure 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 113.000 de euro. Prin accederea în turul III, Ana Bogdan bifează cel mai bun rezultat înregistrat vreodată la Roland Garros şi egalează cel mai bun rezultat înregistrat vreodată la un turneu de Grand Slam, ea oprindu-se în turul III la ediţia din 2018 a Australian Open, când a fost învinsă, cu 6-3, 6-4, de americanca Madison Keys. 

Acum, în turul III de la Roland Garros, Ana Bogdan dă piept cu învingătoarea dintre Paula Badosa (Spania), favorită 33, şi Danka Kovinic. Asta înseamnă că românca beneficiază de un culoar favorabil, mai ales dacă ne gândim că are 1-0 la victorii în meciuri directe cu Paula Badosa, iar cu Danka Kovinic nu s-a mai întâlnit până acum.

Mihaela Buzărnescu a acces în turul II de la Roland Garros, după o revenire spectaculoasă

Aflată pe locul 174 mondial şi ajunsă pe tabloul principal de la Roland Garros graţie retragerii belgiencei Kirsten Flipkens, Mihaela Buzărnescu a profitat la maxim de şansa oferită şi s-a calificat în turul II, după ce s-a impus, scor 7-5, 7-5, în confruntarea cu olandeza Arantxa Rus, locul 83 mondial.

Mihaela Buzărnescu a reuşit una dintre cele mai frumoase reveniri din tenis, din ultimii ani, după ce a fost condusă, cu 5-2, în primul set şi a câştigat şase game-uri la rând, până la 7-5, 1-0 pentru ea.

În setul al doilea situaţia a părut să stea tocmai invers. Mihaela a condus, cu 5-2, a fost la egalată la 5, după ce şi-a pierdut de două ori la rând serviciul, dar, în cele din urmă, sportiva noastră şi-a păstrat calmul şi a reuşit să câştige partida, la capătul unei lupte aprige care a durat o oră şi 44 de minute.

Graţie succesului obţinut împotriva Arantxei Rus, Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 84.000 de euro. În turul II de la Roland Garros, Mihaela Buzărnescu dă piept cu învingătoarea dintre americanca Serena Williams, a şaptea favorită a competiţiei, şi Irina Begu.

Pe lângă Ana Bogdan, ajunsă deja în turul III de la Roland Garros, şi Mihaela Buzărnescu, România le mai are în competiţie pe Sorana Cîrstea (joacă în turul II cu Martina Trevisan, din Italia), Irina Begu (joacă în turul I, luni seara, cu Serena Williams, din Statele Unite ale Americii) şi Irina Bara (joacă în turul I, marţi, cu Astra Sharma, din Australia).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Ana Bogdan câştigă prin abandon meciul cu Naomi Osaka, locul 2 mondial, de la Roland Garros