Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ana Bogdan, victorie spectaculoasă la Roland Garros. Patricia Maria Ţig a chinuit-o serios pe a doua jucătoare a lumii

Ana Bogdan este prima jucătoare de tenis din România care s-a calificat în turul II al actualei ediţii a Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

de Cristi Ioniţă

la 30.05.2021 , 15:37

Ana Bogdan s-a calificat în turul II la Roland Garros Ana Bogdan s-a calificat în turul II la Roland Garros - Hepta
  • Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Irina Bara joacă în zilele următoare la Roland Garros.

Ana Bogdan, locul 102 mondial, a făcut o adevărată demonstraţie de forţă în primul tur de la Roland Garros. A surclasat-o, scor 6-1, 6-3, pe Elisabetta Cocciaretto, din Italia, locul 113 mondial şi o sportivă care a ajuns pe tabloul principal de la Roland Garros din postura de lucky-looser.

A fost un meci care a durat doar 67 de minute şi care a curs, practic, într-o singură direcţie, Ana Bogdan reuşind să se distanţeze încă din startul partidei, făcând break în chiar primul game al confruntării.

Ana Bogdan şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 84.000 de euro. Totuşi, pentru Ana Bogdan urmează un meci foarte greu în turul II al competiţiei, sportiva noastră urmând să dea piept cu Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii şi favorită 2 la Roland Garros.

Articolul continuă după reclamă

Însă trebuie precizat că Naomi Osaka s-a chinuit serios în primul tur de la Roland Garros, ea reuşind să treacă, scor 6-4, 7-6, de Patricia Maria Ţig, locul 63 mondial, la capătul unui meci care a durat o oră şi 48 de minute.

Pe acelaşi subiect

Ana Bogdan şi Naomi Osaka nu s-au mai întâlnit până acum.

Sorana Cîrstea, Irina Bara, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu joacă în zilele următoare la Roland Garros.

Angelique Kerber, prima favorită eliminată de la Roland Garros

Duminică s-au jucat primele meciuri de la actuala ediţie a Roland Garros, iar ziua a fost una cu ghinion pentru una dintre favorite. Angelique Kerber, cap de serie numărul 26, a fost surclasată, scor 6-2, 6-4, de Anhelina Kalinina, din Ucraina, jucătoare venită din calificări.

Kerber a arătat că este departe de forma care îi permitea să câştige Australian Open şi US Open în 2016 sau Wimbledon în 2018.

S-au mai calificat în turul II al competiţiei Elena Rybakina, din Kazahstan, favorită 21, 6-4, 6-1, cu Elsa Jacquemot (Franţa), Paula Badosa (Spania), favorită 33, 6-2, 7-6, cu Lauren Davis (Statele Unite ale Americii), dar şi Fabio Fognini (Italia), cap de serie numărul 27, 6-4, 6-1, 6-4, cu Gregorie Barrere (Franţa) sau Pablo Carreno Busta (Spania), cap de serie numărul 12, 6-3, 6-4, 6-3, cu Norbert Gomboş (Slovacia).

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Ana Bogdan, victorie spectaculoasă la Roland Garros. Patricia Maria Ţig a chinuit-o serios pe a doua jucătoare a lumii