Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea, victorie mare la Roland Garros. A eliminat-o pe favorita 19

Sorana Cîrstea, poate cea mai în formă jucătoare de tenis din România, a obţinut o victorie mare în cursul zilei de luni, la Roland Garros, eliminând-o pe a 19-a favorită a competiţiei, britanica Johanna Konta.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 31.05.2021, 18:51

Sorana Cîrstea este poate cea mai în formă jucătoare de tenis din România la momentul actual
Sorana Cîrstea este poate cea mai în formă jucătoare de tenis din România la momentul actual - Profimedia
  • Sorana Cîrstea ocupă locul 54 mondial la momentul actual.
  • Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan sunt cele două românce calificate, până acum, în turul II de la Roland Garros.

Deşi a avut foarte puţin timp la dispoziţie să facă trecerea de la Strasbourg la Paris şi să se odihnească după numărul mare de meciuri din ultima perioadă, Sorana Cîrstea a reuşit să confirme forma bună pe care o traversează şi care i-a adus o finală jucată la Strasbourg.

Astfel, după ce sâmbătă a pierdut finala de la Strasbourg, 3-6, 3-6 cu Barbora Krejcikova, din Cehia, Sorana a reuşit, la circa 48 de ore distanţă, o performanţă remarcabilă.

A învins-o, scor 7-6, 6-2, pe Johanna Konta, din Marea Britanie, în primul tur de la Roland Garros şi în ciuda faptului că britanica ocupă locul 20 mondial şi este favorită 19 la Paris.

Momentul psihologic al meciului s-a produs în primul set, când Sorana Cîrstea a demonstrat suficientă tărie de caracter încât să revină de la 2-4 şi să ducă actul în prelungiri. Sorana şi-a asigurat primul set al tie-break şi a făcut-o pe britanică să capituleze din punct de vedere moral, românca dominând cu autoritate actul al doilea al jocului şi impunându-se la capătul unui meci care a durat o oră şi 32 de minute.

Pe acelaşi subiect

Succesul obţinut împotriva Johannei Konta i-a asigura sportivei noastre 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 84.000 de euro, dar şi o întâlnire, în turul II al competiţiei, cu învingătoarea dintre Alison Van Uytvanck (Belgia) şi Martina Trevisan (Italia).

Sorana are 2-1 la victorii în meciurile directe cu Alison Van Uytvanck, dar nu a mai învins-o pe belgiancă din octombrie 2017, de la Linz, scor 6-3, 7-5, iar cu Martina Trevisan nu s-a mai întâlnit până acum.

Nume grele, eliminate încă din primul tur de la Roland Garros

Johanna Konta nu este singura jucătoare de top care a părăsit încă din primul tur turneul de la Roland Garros. Canadianca Bianca Andreescu, a şasea favorită a competiţiei, a fost eliminată de Tamara Zidanşek, din Slovenia, la capătul unui meci maraton de aproape trei ore şi jumătate şi în care Zidanşek s-a impus, scor 6-7, 7-6, 9-7.

Olandeza Kiki Bertens, a 16-a favorită a competiţiei, a fost eliminată şi ea încă din primul tur al turneului de la Roland Garros. Olandeza a fost învinsă, scor 6-1, 3-6, 6-4, de Polona Hercog, o altă reprezentantă a Sloveniei.

Şi la masculin au fost câteva surprize: Pablo Andujar (Spania) - Dominic Thiem (Austria, favorit 4) 4-6, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4; Miomir Kecmanovic (Serbia) - Dan Evans (Marea Britanie, cap de serie numărul 25) 1-6, 6-3, 6-3, 6-4; Botic van de Zandschulp (Olanda, jucător venit din calificări) - Hubert Hurkacz (Polonia, cap de serie numărul 19) 6-7, 6-7, 6-2, 6-2, 6-4; Marcos Giron (Statele Unite ale Americii) - Grigor Dimitrov (Bulgaria, cap de serie numărul 16) 2-6, 4-6, 7-5, 3-0, abandon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea, victorie mare la Roland Garros. A eliminat-o pe favorita 19