Antena Meniu Search
x

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu antrenorul echipei naţionale, Christoph Daum, după egalul, 0-0, cu Danemarca

Selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, 'se bucură de toată susţinerea' Federaţiei Române de Fotbal, a afirmat joi preşedintele acestui for, Răzvan Burleanu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, 'se bucură de toată susţinerea' Federaţiei Române de Fotbal, a afirmat joi preşedintele acestui for, Răzvan Burleanu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Întrebat dacă Daum va pleca în cazul ratării calificării la Mondiale, Burleanu a răspuns: "Am făcut un contract cu Daum pe doi ani de zile, cu obiectiv calificarea, am fost criticat că nu am făcut un contract pe 4 ani, cu obiectiv calificarea la turneul final din 2020. Acum, tot aceşti oameni spun că trebuie să plece. În momentul actual Daum se bucură de toată susţinerea noastră, a FRF să îşi ducă la îndeplinire mandatul", a spus Burleanu.

Întrebat dacă mai sunt şanse de calificare pentru ţara noastră, el a spus: "Desigur, atâta timp cât suntem doar la un punct distanţă de locul 2, da, matematic avem şanse", a mai spus preşedintele FRF.

Legat de criticile după meciul cu Danemarca, Burleanu a indicat că nu regretă numirea lui Christoph Daum ca selecţioner.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele FRF a menţionat că există persoane care 'spun că este un dezastru indiferent ce face federaţia'.  

'Dacă selecţionezi un fotbalist, pentru ce nu l-ai adus pe celălalt? Dacă aduci antrenorul A, pentru ce nu e antrenorul B ? Am lansat Liga elitelor la nivel de juniori, de ce este acest format şi nu este altul? Se pare că trăim într-un clocot plin de venin, iar de fiecare dată când cineva doreşte să scoată capul, este tras de picioare înapoi. Am văzut discuţii legate de contractele de sponsorizare. Am preluat federaţia cu datorii 5 milioane de euro în 2014, au urmat doi ani de stabilitate financiară, au venit sponsori, acum pentru ce au venit sponsori?', a spus Burleanu.

El a precizat că nu ia în considerare schimbarea selecţionerului după ce Gheorghe Hagi şi Dan Petrescu au spus că doresc să vină la naţională. "Cu siguranţă nu voi intra în acest specific autohton de schimbare a antrenorilor după câteva etape", a declarat Burleanu.

Despre meciul amical cu Chile, care va avea loc pe 13 iunie, Burleanu a spus că partida ar putea avea loc la Cluj: "Luăm în calcul ca prima variantă oraşul Cluj. Vom dacă gazonul se poate îmbunătăţi".

Întrebat dacă selecţionerul a solicitat un amical cum este cel cu Chile, Burleanu a răspuns: 'Sigur".

El a explicat de ce naţionala nu a avut programat un amical în această săptămână: "Am jucat duminică, iar calendarul FIFA s-a terminat marţi, nu se putea organiza marţi un meci. Dacă jucam sâmbătă, sigur aveam marţi un amical de care aveam nevoie. Iar calendarul cupei ne obliga să jucăm joi", a spus el.

Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă cu antrenorul echipei naţionale, Christoph Daum, după egalul, 0-0, cu Danemarca