Antena Meniu Search
x

Australian Open 2021, bilanţul zilei: Sofia Kenin, campioana en-titre, a fost eliminată încă din turul II

Americanca Sofia Kenin, campioana en-titre de la Australian Open, a fost eliminată încă din turul II al competiţiei, ea cedând în cursul zilei de joi, scor 3-6, 2-6, în meciul cu Kaia Kanepi, din Estonia, locul 65 mondial.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.02.2021, 16:41

Sofia Kenin câştigase Australian Open anul trecut, după o finală cu Garbine Muguruza (Spania)
Sofia Kenin a părăsit în lacrimi turneul de simplu feminin de la Australian Open 2021 - Hepta
  • Sofia Kenin pierde 1.930 de puncte în clasamentul WTA, după eliminarea de joi, urmând să coboare multe locuri în ierarhia mondială.
  • Simona Halep, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate din competiţia de dublu feminin.

A fost un meci care a curs într-o singură direcţie, Sofia Kenin negăsind soluţii pentru loviturile în forţă ale adversarei sale. De altfel, Kaia Kanepi, cunoscută pentru serviciul devastator, a încheiat partida cu nu mai puţin de 10 aşi reuşiţi.

Eliminată după un meci care a durat doar 65 de minute, Sofia Kenin a apărut în lacrimi la conferinţa de presă şi a recunoscut că nu s-a regăsit deloc din punct de vedere fizic.

În plus, Sofia Kenin a precizat că, după succesul de anul trecut, de la Australian Open, şi-a promis că o să câştige şi alte turnee de Grand Slam, dar este convinsă că nu poate să emită pretenţii dacă joacă la fel precum în meciul cu Kaia Kanepi.

Horia Tecău s-a calificat în turul II la dublu masculin, la Australian Open 2021

Ziua de joi a adus o victorie importantă pentru Horia Tecău în turneul de dublu masculin de la Australian Open 2021. 

Favoriţi 7 în competiţia de dublu masculin, Horia Tecău şi brazilianul Marcelo Melo au stat doar 16 minute pe teren, în confruntarea cu Filip Krajinovic (Serbia) şi Duşan Lajovic (Serbia). La scorul de 3-0 pentru Tecău şi Melo, Krajinovic şi Lajovic şi-au anunţat retragerea din meci.

Pentru Horia Tecău şi Marcelo Melo urmează, în turul II de la Australian Open 2021, un meci tare cu Radu Albot (Republica Moldova) şi Daniel Evans (Marea Britanie). Albot şi Evans au trecut, scor 6-2, 6-3, de Andres Molteni (Argentina) şi Hugo Nys (Monaco).

Din păcate, la dublu feminin, norocul nu a mai fost de parte jucătoarelor noastre. Simona Halep şi Charlotte Kempenaers Pocz (Australia) au cedat, scor 4-6, 5-7, în confruntarea cu Arina Rodionova (Australia) şi Storm Sanders (Australia).

Mihaela Buzărnescu şi Ankita Raina (India) au cedat, scor 3-6, 0-6, în confruntarea cu Olivia Gadecki (Australia) şi Belinda Woolcock (Australia), iar Irina Begu şi Nadia Podoroska (Argentina) au cedat, scor 0-6, 7-5, 2-6, în confruntarea cu Darija Jurak (Croaţia) şi Nina Stojanovic (Serbia).

Ziua recordurilor şi a scandalurilor, la Australian Open 2021

Ziua de joi a fost una specială la Australian Open 2021, în special în circuitul masculin. Spaniolul Feliciano Lopez (39 de ani), locul 65 mondial, a făcut senzaţie, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus, scor 5-7, 3-6, 6-3, 7-5, 6-4, în confruntarea cu italianul Lorenzo Sonego, al 31-lea favorit al competiţiei.

Feliciano Lopez este un adevărat deţinător de recorduri. Are cele mai multe participări consecutive la turnee de Grand Slam, 75, şi este cel mai bătrân jucător din ultimii aproape 50 de ani care reuşeşte să revină de la 0-2 la seturi într-un meci de Grand Slam.

La masculin a fost, însă, şi ziua scandalurilor, totul culminând cu confruntarea dintre italienii Fabio Fognini, al 16-lea favorit al competiţiei, şi Salvatore Caruso (locul 78 mondial). Fognini s-a impus, scor 4-6, 6-2, 2-6, 6-3, 7-6, însă cei doi jucători au avut un schimb dur de replici la sfârşitul jocului, iar spiritele au fost la un pas să degenereze, fiind nevoie de intervenţia organizatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Australian Open 2021, bilanţul zilei: Sofia Kenin, campioana en-titre, a fost eliminată încă din turul II