Update

Australian Open 2021: Simona Halep câştigă un meci de infarct, cu Ajla Tomljanovic. "Mă aşteptam la un meci greu"

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 10.02.2021, 13:38.
Actualizat: 10.02.2021, 13:40

Simona Halep, a doua favorită de la Australian Open 2021, s-a calificat, miercuri, în turul III al competiţiei, după ce s-a impus, cu 4-6, 6-4, 7-5, în confruntarea cu Ajla Tomljanovic (Australia).

Simona Halep a jucat cele patru meciuri directe jucate împotriva Ajlei Tomljanovic

Simona Halep o înfruntă pe Ajla Tomljanovic în turul II de la Australian Open 2021

Hepta

Simona Halep, prima reacţie după victoria cu Ajla Tomljanovic

"Mă aşteptam la un meci greu, pentru că ştiam că joacă tare, cu putere, ştiam că este o adversară redutabilă, aşa că mă aşteptam să fie un meci dificil, dar a fost mai mult decât credeam. Sunt foarte fericită că pot să zâmbesc acum. (n.r. - ce şi-a spus când a fost condusă cu 5-2) Ei bine, nu am fost prea pozitivă când am vorbit cu mine însămi, nu am vorbit de scor, doar m-am acuzat pe mine însămi că nu sunt suficient de puternică să joc împotriva ei. Dar, în final, am fost mai puternică psihic, Mi-am dorit să câştig şi nu am vrut să cedez. (n.r. - despre următorul meci, cu Veronika Kudermetova). Nu cred că am jucat împotriva ei, va fi o nouă provocare, o voi urmări pe întregistrări, aşa cum fac de fiecare dată când mă confrunt cu o jucătoare cu care nu m-am mai întâlnit, dar mai întâi vreau să mă recuperez după acest meci. Dacă voi la sută la sută ca azi, va fi bine" a declarat Halep, la interviul de după meci.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic, desfăşurarea meciului live text

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5. Da!!! Este victorie pentru Simona Halep, care a încheiat disputa în stil de mare campioană, câştigând cinci game-uri la rând. Un meci fantastic făcut de cele două jucătoare, care şi-au împărţit perioadele de dominare şi au reuşit lovituri magnifice. În cele din urmă, plusul de experienţă a înclinat balanţa în favoarea Simonei Halep, care a reuşit să gestioneze mai bine anumite momente importante.

Pentru Simona Halep urmează un nou meci de foc, împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, locul 36 mondial şi a 32-a favorită a competiţiei. Veronika Kudermetova a trecut miercuri, scor 5-7, 6-2, 6-2, de Varvara Gracheva, o altă jucătoare din Rusia.

Simona Halep şi Veronika Kudermetova nu s-au mai întâlnit până acum.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 6-5. Game absolut superb, în care Simona a zburat dintr-o margine în alta a terenului şi a luptat fantastic pentru fiecare punct în parte. Tenis de cel mai înalt nivel oferit de cele două jucătoare. În cele din urmă, Simona a făcut break-ul, a câştigat al patrulea game la rând şi serveşte pentru câştigarea partidei.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 5-5. Simona revine fantastic şi duce setul decisiv în prelungiri.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 4-5. Drama totală la Melbourne! Simona face break-ul şi rămâne în meci. Însă presiunea continuă să fie pe sportiva noastră, care urmează la serviciu.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 3-5. Simona luptă fantastic şi rămâne în meci, însă adversara ei urmează să servească pentru câştigarea partidei.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-5. Australianca este la un pas de o victorie mare pe teren propriu, la Australian Open 2021.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-4. Ajla face un game senzaţional, pe serviciul Simonei, şi se desprinde.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-3. Ajla îşi face serviciul. A început cu o dublă-greşeală, însă au urmat doi aşi, iar punctul decisiv a venit în urma unui forehand de zile mari.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-2. Cele două jucătoare greşesc din ce în ce mai mult, semn că s-a instalat oboseala. Cine îşi păstrează calmul pe final ar putea câştiga meciul.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 1-2. Simona răspunde incredibil, cu un rebreak fulgerător, şi meciul se joacă sub semnul echilibrului şi al dramatismului.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 0-2. Australianca face break destul de uşor şi preia conducerea jocului.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 0-1. Australianca îşi face serviciul fără mari probleme.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4. Simona îşi face serviciul fără probleme şi avem set decisiv.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 5-4. Ajla câştigă game-ul, după ce a servit şi cu 174 de kilometri pe oră. Simona urmează să servească pentru a câştiga setul şi a duce meciul în decisiv.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 5-3. Simona îşi face serviciul, fără mari emoţii, şi trece la conducerea jocului fiind la un singur game de câştigarea setului.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 4-3. Simona face un nou break şi are din nou şansa de a se distanţa în setul al doilea.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 3-3. Simona îşi face fără mari probleme serviciul şi rămâne în meci.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 2-3. Ajla îşi face serviciul şi preia controlul jocului.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 2-2. Toate cele patru game-uri din setul al doilea au fost câştigate pe serviciul adversarei.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 2-1. Simona face încă un break şi va încerca să profite din nou propriul serviciu pentru a se distanţa în setul al doilea.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 1-1. Din păcate Simona nu a reuşit să profite de momentul favorabil şi australianca face un rebreak rapid.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 1-0. Simona pare că a trecut peste pierderea setului şi începe bine setul al doilea, reuşind să câştige un game rapid pe serviciul adversarei.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6. Australianca îşi adjudecă primul set, după un game nebun jucat pe serviciul Simonei. A fost un game de peste 10 minute în care ambele jucătoare au trecut de mai multe ori pe lângă posibilitatea de a aplica lovitura decisivă. În cele din urmă, Ajla şi-a păstrat concentrarea şi a făcut break-ul, câştigând astfel primul set după aproximativ o oră de joc.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-5. Australianca îşi face serviciul, după ce Simona a ratat posibilitatea de a fructifica o minge de break.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-4. Simona îşi face serviciul, nu fără emoţii, şi egalează situaţia de pe tabela de marcaj.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 3-4. Simona face rebreak rapid şi se menţine în set.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 2-4. Australianca este la conducerea jocului şi face un nou break.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 2-3. Simona este pusă în dificultate de loviturile în forţă ale adversarei şi nu găseşte soluţii.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 2-2. Australianca îşi recuperează break-ul pierdut în primul game, după un joc aspru în care cele două jucătoare şi-au împărţit lovituri puternice. Ajla a controlat game-ul, şi-a creat mai multe şanse de break şi, în cele din urmă, a egalat situaţia de pe tabela de marcaj.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 2-1. Simona începe să fie pusă în dificultate de serviciul puternic al adversarei.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 2-0. Simona îşi face serviciul fără mari emoţii.

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 1-0. Simona începe meciul cu un break. Australianca şi-a asumat riscuri, încercând să servească şi să lovească mai puternic, însă nu a reuşit să-şi calibreze foarte bine loviturile, înregistrând inclusiv două duble-greşeli.

UPDATE, 10.15: Ajla Tomljanovic serveşte prima în disputa cu Simona Halep. A început meciul de la Melbourne.

Este a cincea oară când Simona Halep joacă împotriva jucătoarei aflate în acest moment pe locul 72 mondial. Simona Halep a câştigat cele patru meciuri directe jucate cu Ajla Tomljanovic, însă meciurile nu au fost uşoare pentru sportiva noastră.

Simona Halep s-a impus cu 6-7, 6-1, 7-6, la Lisabona, în 2010, cu 4-6, 6-3, 6-3, la Cincinnati, în 2018, cu 6-2, 3-6, 6-1 la Roland Garros, în 2019, şi cu 6-4, 7-5, la Adelaide, anul trecut.

Ţinând cont de diferenţa din clasamentul mondial, nu ne miră faptul că Simona Halep este mare favorită şi în meciul de la Australian Open 2021. Sportiva noastră are o cotă de 1,12 la victorie, conform caselor de pariuri, în timp ce Ajla Tomljanovic are o cotă de 6,25 la victorie.

Cine este Ajla Tomljanovic, adversara Simonei Halep

Ajunsă la aproape 28 de ani, Ajla Tomljanovic nu a strălucit foarte tare pe terenurile de tenis, ajungând cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 39, în aprilie 2019. Şi-a trecut în cont patru trofee ITF şi a ajuns până în optimile de finală de la Roland Garros, în 2014, şi până în sferturile de finală ale turneului de dublu feminin de la Australian Open, în 2014.

Născută în 1993 la Zagreb, în Croaţia, Ajla Tomljanovic s-a remarcat mai degrabă graţie vieţii private. Sportiva stabilită la Brisbane, în Australia, s-a iubit cu celebrul Nick Kyrgios până în 2017, iar ulterior a rămas în circuit având, din 2019, o relaţie cu italianul Mattia Berrettini, actual număr 10 mondial.

Simona Halep, al doilea meci consecutiv împotriva unei jucătoare din Australia

Meciul pe care Simona Halep îl are de jucat împotriva Ajlei Tomljanovic este al doilea meci consecutiv pe care sportiva noastră îl joacă împotriva unei jucătoare din ţara gazdă a competiţiei. În primul tur de la Australian Open 2021, Simona Halep a trecut fără probleme, scor 6-2, 6-1, în confruntarea cu Lizette Cabrera.

A fost un meci care a curs într-o singură direcţie. Plusurile avute la valoare individuală şi la experienţă au ajutat-o pe Simona Halep să obţină o victorie clară, într-o oră de joc, împotriva unei jucătoare aflate pe locul 140 mondial şi care a prins tabloul principal de la Australian Open 2021 doar graţie unui wild-card.

Ajla Tomljanovic şi-a câştigat şi ea fără probleme meciul din primul tur cu japoneza Misaki Doi. A fost tot 6-2, 6-1, după 73 de minute de joc.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Sport • pe 19.02.2021 la 14:38
Novak Djokovic - Daniil Medvedev, finala masculină de la Australian Open 2021
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Sport • pe 18.02.2021 la 09:05
Naomi Osaka - Jennifer Brady este finala feminină de la Australian Open 2021

Top știri

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
1
Extern • pe 24.02 la 16:00

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

PARTENERI
Dorian Popa, sfâșiat de durere după moartea polițistului motociclist, în accidentul din fața Palatului Parlamentului: „Ești cu mine aici” / VIDEO
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o cu un avion privat în Spania, pentru tratament! Cât l-a costat
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 27 februarie 2021. Berbecii sunt gata pentru un nou început. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Cum arată acum mama lui Mihai Mitoșeru, după o intervenție chirurgicală. Camelia Mitoșeru a ajuns acasă și este de nerecunoscut
A1.RO
Cum arată Alina Laufer la o săptămână după ce a născut prematur. Soția lui Ilan Laufer încă se află la spital
A1.RO

TV

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''
TV • la 10:28
Foto

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...