Meniu
Search
x

Australian Open 2021: Duel 100% românesc în primul tur al turneului feminin

Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului, începe luni, la Melbourne, în Australia, iar iubitorii tenisului vor avea parte încă din primul tur de un duel 100% românesc, Sorana Cîrstea (locul 72 mondial) urmând să dea piept cu Patricia Maria Ţig (locul 56 mondial).

De Cristi Ioniţă la 05.02.2021, 11:53
  • Sorana Cîrstea dă piept cu Patricia Maria Ţig în primul tur de la Australian Open 2021.
  • Simona Halep, culoar favorabil la Australian Open 2021.

Încurajată de parcursul foarte bun de la Grampians Trophy, unde vineri a învins-o chiar pe Belinda Bencic (Elveţia), locul 12 mondial, Sorana Cîrstea porneşte ca favorită în confruntarea cu Patricia Maria Ţig.

Însă, de la revenirea în activitate, Patricia Maria Ţig a demonstrat că este capabilă de surprize, nu întâmplător ea reuşind să o depăşească pe Sorana în clasamentul mondial.

Învingătoarea dintre Sorana Cîrstea şi Patricia Maria Ţig are mari şanse să joace, în turul al doilea, cu Petra Kvitova (Cehia), a noua favorită a competiţiei. Cehoaica porneşte drept mare favorită în confruntarea cu Greet Minnen (Belgia), jucătoare care a ajuns pe tabloul principal al competiţiei după ce a trecut de calificări.

Mihaela Buzărnescu, duel de foc cu Bianca Andreescu în primul tur de la Australian Open 2021

Primul tur al competiţiei de simplu feminin de la Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului, mai aduce un duel cu iz românesc.

Ajunsă pe tabloul principal al competiţiei din postura de lucky-looser, jucătoare care a pierdut în ultimul tur al calificărilor, Mihaela Buzărnescu a avut ghinion la tragerea la sorţi.

Mihaela Buzărnescu dă piept, în primul tur al competiţiei, cu Bianca Andreescu, a opta favorită a competiţiei. În ciuda faptului că intră în meci cu şansa a doua, Mihaela speră să profite de perioada lungă de inactivitate a canadiencei de origine română. 

Bianca Andreescu nu a mai jucat într-un meci oficial de la Shenzhen (China), de la sfârşitul lui 2019.

Simona Halep, culoar favorabil la Australian Open 2021

Simona Halep, locul 2 mondial şi a doua favorită a competiţiei, are o adversară accesibilă în primul tur al competiţiei, urmând să dea piept cu Lizette Cabrera, din Australia, locul 140 mondial şi o sportivă care a prins tabloul principal de la Australian Open 2021 graţie unui wild-card.

Totuşi, Simona Halep trebuie să treacă rapid peste problemele medicale acuzate în timpul meciului de vineri cu Ekaterina Aleksandrova (Rusia), partidă contând pentru sferturile de finală ale Gippsland Trophy şi încheiată cu victoria clară a rusoaicei, 6-2, 6-1.

În cazul în care trece de Lizette Cabrera, Simona Halep ar urma să dea piept, în turul al doilea al Australian Open 2021, cu învingătoarea dintre Misaki Doi (Japonia) şi Ajla Tomljanovic (Australia).

Irina Begu (locul 79 mondial) şi Ana Bogdan (locul 93 mondial) au parte de adversare accesibile în primul tur al competiţiei. Irina Begu dă piept cu Nina Stojanovic (Serbia, locul 100 mondial), iar Ana Bogdan o va înfrunta pe Danielle Collins (Statele Unite ale Americii, locul 46 mondial).

Totuşi, dacă trec de primul tur de la Australian Open 2021, Irina Begu şi Ana Bogdan ar putea avea parte de meciuri cu adversare de top. Pe Irina Begu o aşteaptă o posibilă confruntare cu americanca Serena Williams, a zecea favorită a competiţiei, care dă piept, în primul tur, cu Laura Siegemund (Germania). Dacă trece de Danielle Collins, Ana Bogdan şi-ar putea măsura forţele, în turul al doilea al competiţiei, cu Karolina Plişkova (Cehia, a şasea favorită a competiţiei), cu condiţia ca şi Plişkova să treacă de Jasmine Paolini (Italia). 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Australian Open 2021: Duel 100% românesc în primul tur al turneului feminin