Antena Meniu Search
x

Campion chinez la patinaj, insultat după un incident la finala Cupei Mondiale. Lin Xiaojun se revoltă: "Urăsc acest comportament"

Chinezul Lin Xiaojun, campion mondial şi olimpic la patinaj viteză, a declarat că este "foarte supărat" şi "profund rănit" după ce a fost victima unor insulte online în urma unei ciocniri cu un coechipier în finala Cupei Mondiale, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 16:15

Lin Xiaojun
Lin Xiaojun - Profimedia

Lin Xiaojun şi Liu Shaoang se aflau în frunte când s-au ciocnit în timpul finalei masculine de 500 de metri de la Beijing, la sfârşitul săptămânii trecute. Lin, medaliat cu aur la 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din 2018, în timp ce concura pentru Coreea de Sud, şi multiplu campion mondial, a declarat că a fost apoi insultat online.

"Urăsc acest tip de comportament"

"În aceste zile, văd că unele conturi de social media postează în mod regulat comentarii foarte neprietenoase, chiar răutăcioase", a scris Lin, născut în Coreea de Sud, pe site-ul chinezesc Weibo. "Aceste comentarii nu numai că mi-au rănit coechipierii, antrenorii şi alţi membri ai anturajului nostru, dar m-au rănit profund şi pe mine, ceea ce a afectat grav antrenamentele şi vieţile noastre", a continuat el, potrivit news.ro.

"Aceste insulte mă înfurie şi mă întristează şi chiar urăsc acest tip de comportament", a adăugat patinatorul în vârstă de 27 de ani, care înainte de a se muta în China purta numele de Lim Hyo-jun.

Pe acelaşi subiect

După verificări, mesajele jignitoare nu mai păreau să fie vizibile miercuri.

Sportivii, insultaţi pe internet

Lin nu este primul sportiv chinez care a fost ţinta online în ultima vreme a fanilor nemulţumiţi. Luna trecută, starul baschetului Yao Ming a declarat că criticile la adresa echipei masculine au mers prea departe, după ce unii jucători au fost insultaţi în urma unei serii de rezultate dezamăgitoare.

"Unele critici privind tehnica şi tacticile sunt binevenite", a declarat Yao Ming, de opt ori selecţionat la NBA All Star Game şi acum preşedinte al Asociaţiei chineze de baschet. "Dar unele lucruri au depăşit sfera baschetului şi nu suntem de acord", a adăugat fostul pivot al lui Houston Rockets.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Campion chinez la patinaj, insultat după un incident la finala Cupei Mondiale. Lin Xiaojun se revoltă: "Urăsc acest comportament"