Antena Meniu Search
x

Foto Kaori Sakamoto a devenit prima japoneză care îşi apără titlul mondial la patinaj artistic. Evoluţie impresionantă pe melodia "Elastic Heart"

Japoneza Kaori Sakamoto şi-a apărat titlul mondial la proba de patinaj liber, obținând medalia de aur la individual feminin la Campionatul Mondial de patinaj artistic de la Saitama, care poate fi urmărit şi pe AntenaPLAY. Madison Chock și Evan Bates s-au impus în proba de dans ritmic. 

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 18:13

Kaori Sakamoto a devenit prima japoneză care îşi apără titlul mondial la patinaj artistic
Kaori Sakamoto a devenit prima japoneză care îşi apără titlul mondial la patinaj artistic - Profimedia Images

Tânăra de 22 de ani din Japonia a realizat un punctaj general de 224,61, pe gheața patinoarului Saitama Super Arena. Victoria a fost obținută datorită unei evoluții foarte bune pe melodia "Elastic Heart" a lui Sia, în timpul căreia medaliata cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Beijing a executat un dublu axel și un triplu Lutz, impresionând comisia tehnică cu săriturile sale combinate.

Ea a devenit, de asemenea, prima patinatoare care a cucerit titluri succesive la campionatele mondiale de la Evgenia Medvedeva în 2016-17. "Am simțit multă susținere aici", a declarat Sakamoto, citată de Reuters, cea care a fost lider cu un punctaj de 79,24 după programul scurt, în fața unei mulțimi entuziaste. "Inițial a fost multă anxietate și tensiune, dar am reușit să transform asta într-o forță, așa că vă mulțumesc pentru asta", a spus sportiva, relatează Mediafax.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine sunt sportivele care au obţinut argint şi bronz

Pe acelaşi subiect

Sud-coreeana Lee Hae-in a câștigat argintul cu un scor de 220,94, în timp ce Loena Hendrickx din Belgia a luat bronzul cu 210,42. Anterior, americanii Chock și Bates au obținut un punctaj de 91,94 în segmentul de dans ritmic al competiției de dans pe gheață, în lupta pentru un prim titlu mondial, campionii olimpici și mondiali Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron neparticipând în acest sezon.

"Suntem încântați de punctaj", a declarat Bates, care a cucerit luna trecută titlul la Four Continents împreună cu Chock, despre noul record personal al perechii, pe care l-au obținut patinând pe un remix al melodiei "Let's Dance". "Este întotdeauna plăcut când ieși de pe gheață cu sentimentul că ai patinat bine și apoi vezi un scor care reflectă sentimentul pe care l-ai avut în interior".

Japonezul Shoma Uno va încerca să-și apere titlul la masculin

Charlene Guignard și Marco Fabbri din Italia au rămas în urma medaliaților cu bronz din 2022, campionii europeni obținând un scor de 88,21. Piper Gilles și Paul Poirier din Canada au fost pe locul trei cu 87,34. Canadienii, câștigători ai finalei Grand Prix, au revenit pe gheață după o pauză datorată faptului că Gilles a suferit o intervenție chirurgicală.

Proba de dans continuă sâmbătă cu componenta de dans liber, înaintea probei masculine de patinaj liber, unde japonezul Shoma Uno va încerca să-și apere titlul, după ce a luat un avans consistent în programul scurt.

Campionatul Mondial de la Saitama 2023 se desfășoară în perioada 22-25 martie, în Japonia. Competiția sportivă e disponibilă în AntenaPLAY.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Kaori Sakamoto a devenit prima japoneză care îşi apără titlul mondial la patinaj artistic. Evoluţie impresionantă pe melodia "Elastic Heart"