Antena Meniu Search
x

"Am crezut că îmi fac o injecţie în fund şi mă întorc acasă într-o oră". Kostomarov, campionul cu mâinile şi picioarele amputate, externat după 175 de zile

Campionul olimpic la dans pe gheață, rusul Roman Kostomarov, a fost externat din spital după 175 de zile, adică aproape 6 luni, timp în care a fost la un pas de moarte, a rămas fără mâini şi picioare şi ar fi suferit două accidente vasculare cerebrale. 

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 22:27

Vezi și

Roman Kostomarov a stat 6 luni în spital iar tragedia sa a şocat lumea sportului. În vârstă de 46 de ani, Kostomarov a fost internat în noaptea de 10 ianuarie 2023 la un spital din Moscova cu pneumonie. Ulterior, a dezvoltat necroză și sepsis, care au dus la o amputare parțială a membrelor. Şi-a pierdut ambele mâini de la nivelul încheieturilor şi ambele picioare de la nivelul gleznelor.  

 "În spate sunt 175 de zile, în faţă am o viaţă întreagă. Datorită medicilor, sunt în viață. Din păcate, am pierdut multe în această luptă comună cu moartea, dar nu a existat altă cale", a scris Roman Kostomarov pe Instagram unde a postat o filmare în care mulţumeşte unei echipe mari de medici şi asistente. 

"Multumesc că mi-aţi salvat viața. În urmă cu șase luni, toate acestea nu păreau posibile.. nu am înțeles asta și nu am simțit nimic. La început am crezut doar că tuşeam acasă și am plecat cu o ambulanță la spital pentru o injecție în fund, sau ceva de genul asta și că într-o oră urma să mă întorc acasă.

Dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat și această boală grea, care, aproape că mi-a luat viața. Am avut o mulțime de gânduri în cap după aceea dacă ar fi mai bine așa sau altfel, dar în principiu sunt fericit că sunt în viață, pentru că soția mea, care a fost aici cu mine din prima zi, m-a îngrijit şi s-a îngrijorat când am văzut ce mi se întâmplă. Au fost vărsate multe lacrimi. Şi fratele meu a avut grijă de mine. 

Pe acelaşi subiect

Mulţumesc tuturor asistentelor care au făcut posibilul şi imposibilul pentru a mă salva... Cei mai buni medici și cei mai buni oameni care au fost implicați în procesul de refacere, și cei care au fost implicați în procesul postoperator, cei care m-au spălat şi m-au răsucit cum au vrut, până am putut să o fac eu. O să-mi fie dor de ei pentru o vreme. Așa că eu plec bine dispus și le doresc tuturor aceeași dispoziție. Și vă mulțumesc tuturor, vă mulțumesc foarte mult", le-a spus Roman Kostomarov medicilor.

Cine este Roman Kostomarov

Roman Kostomarov alături de partenera sa Tatiana Navka, a luat medalie de aur la dans pe gheaţă la Jocurile Olimpice din 2006, a câștigat de două ori campionatele mondiale și de trei ori campionatele europene. Kostomarov era bolnav de o săptămână înainte de a fi spitalizat în ianuarie. Potrivit presei ruse, în loc să caute tratament ar fi apelat la metode tradiţionale precum scufundatul într-un lac îngheţat. 

 A continuat apoi să patineze în show-uri pe gheaţă. Pe 10 ianuarie a ajuns în stare critică la spital, a fost indus în comă şi conectat la un aparat de oxigenare prin membrană extracorporală (ECMO). O lună mai târziu presa rusă scria că ambele picioare i-au fost amputate. Patinatorul ar fi şi suferit două accidente vasculare cerebrale cât a stat internat. În mai, Kostomarov a postat primul mesaj pe rețelele de socializare de când a ajuns în spital. Pe 26 iunie, sportivul rus a postat o filmare în care apare antrenându-se cu protezele la picioare.

Pe 24 februarie 2022, Kostomarov și-a exprimat sprijinul pentru invadarea Ucrainei iar parlamentul de la Kiev l-a sancționat pentru gestul său. Este căsătorit din 2014 cu campioana olimpică de dans pe gheață, Oksana Domnina, alături de care are are o fetiţă de 12 ani şi un băiat de 7 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Am crezut că îmi fac o injecţie în fund şi mă întorc acasă într-o oră". Kostomarov, campionul cu mâinile şi picioarele amputate, externat după 175 de zile