Antena Meniu Search
x

CFR Cluj s-a calificat în turul II preliminar din UEFA Champions League, profitând de noua regulă UEFA

CFR Cluj, campioana României la fotbal, s-a calificat, marţi seara, în turul II preliminar din UEFA Champions League.

de Redactia Observator

la 13.07.2021, 23:58

CFR Cluj nu a reuşit să-şi impună jocul în duelul cu Borac Banja Luka din deplasare
CFR Cluj nu a reuşit să-şi impună jocul în duelul cu Borac Banja Luka din deplasare - Facebook Borac Banja Luka
  • CFR Cluj dă piept cu Lincoln Red Imps în turul II preliminar din UEFA Champions League.

Formaţia antrenată de Marius Şumudică a trecut, cu 4-3 la general, de Borac Banja Luka, din Bosnia Herţegovina, după ce a fost 3-1 la Cluj, în tur, şi 1-2, în returul din Bosnia Herţegovina.

Aflându-se la adăpostul avantajului avut după meciul tur, jucătorii de la CFR Cluj au abordat mult prea relaxaţi returul din Bosnia Herţegovina. Chiar şi aşa, ardelenii au controlat fără mari emoţii prima repriză a confruntării din deplasare cu Borac Banja Luka.

Omrani, Deac, Păun şi Sigurjonsson au desenat frumos câteva acţiuni de atac ale CFR-iştilor şi doar lipsa de inspiraţie a ardelenilor a făcut ca tabela să arate 0-0 la pauză.

Impulsionaţi de antrenorul Marko Maksimovic la pauză, jucătorii de la Borac au început mult mai bine repriza a doua. Au profitat la maxim de relaxarea din jocul CFR-ului şi au pus o presiune uriaşă pe cei de la CFR, reuşind să se distanţeze la 2-0 graţie golurilor marcate de Vranjes şi Moraitis.

Cum din acest sezon UEFA a renunţat la regula golului marcat în deplasare, Borac şi CFR Cluj au intrat în prelungiri, la 3-3 la general, și se pregăteau de penaltiuri însă Chipciu nu a fost de acord  şi a marcat golul prin care campioana României s-a calificat în turul II preliminar al UEFA Champions League, reuşind să evite o catastrofă pentru echipa antrenată de Marius Şumudică.

Lincoln Red Imps, adversar inedit pentru CFR Cluj în turul II preliminar din UEFA Champions League

Calificată în turul II preliminar din UEFA Champions League, CFR Cluj are parte de un adversar inedit în faza următoare a competiţiei. Elevii lui Marius Şumudică dau piept cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar, formaţie care a făcut spectacol în primul tur preliminar al competiţiei, trecând cu 5-0 şi 2-2 de Fola Esch, din Luxemburg.

După 2-2 în deplasare, Lincoln Red Imps a dominat clar meciul de pe teren propriu, profitând la maxim şi de eliminarea lui Hym din tabăra adversă. De Barr şi Walker au reuşit câte o dublă pentru echipa din Gibraltar, iar Ronan şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

Lincoln Red Imps are 25 de titluri de campioană a Gibraltarului, primul câştigat tocmai în 1885, este o formaţia antrenată de Mike McElwee şi are un lot cu o valoare estimată la aproape 1,2 milioane de euro, cota cea mai mare, 200.000 de euro, având-o fundaşul dreapta Scott Wiseman şi mijlocaşul stânga argentinian Brian Gomez. Wiseman a fost integralist în meciul cu Fola Esch de pe teren propriu, în timp ce Brian Gomez a intrat abia în minutul 80, în locul lui De Barr. Lincoln Red Imps are în lot jucători din Spania, Portugalia, Argentina, Letonia, Ghana, Filipine şi Anglia.

Cele mai importante rezultate obţinute de Lincoln Red Imps în cupele europene au fost un 2-0 cu Flora Tallinn, din Estonia, un 1-0 cu Celtic Glasgow, din Scoţia, şi un 1-1 cu AEK Larnaca, din Cipru.

Meciurile dintre CFR Cluj şi Lincoln Red Imps se joacă pe 20 sau 21 iulie turul, în Gibraltar, şi pe 27 sau 28 returul, la Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » CFR Cluj s-a calificat în turul II preliminar din UEFA Champions League, profitând de noua regulă UEFA