Antena Meniu Search
x

CFR Cluj şi-a aflat adversarele din grupa de UEFA Conference League

CFR Cluj, campioana României la fotbal, şi-a aflat, în cursul zilei de vineri, adversarele din grupa de UEFA Conference League.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 15:52

CFR Cluj a ajuns în grupele UEFA Conference League, după ce a pierdut dubla cu Steaua Roşie Belgrad din play-off-ul Europa League
CFR Cluj a ajuns în grupele UEFA Conference League, după ce a pierdut dubla cu Steaua Roşie Belgrad din play-off-ul Europa League - Profimedia
  • CFR Cluj joacă primul meci din grupele UEFA Conference League pe 16 septembrie.

După ce a pierdut, cu 1-6 la general, duelul cu Steaua Roşie Belgrad din play-off-ul Europa League, CFR Cluj a ajuns în UEFA Conference League, a treia competiţie europeană intercluburi din punctul de vedere al valorii echipelor participante, dar şi al banilor puşi în joc.

Aflată în urna a doua valorică la tragerea la sorţi, CFR Cluj a avut noroc şi a evitat câteva adversare de top precum AS Roma, Tottenham Hotspur sau FC Basel. Ba chiar putem spune că ardelenii au avut noroc la tragerea la sorţi.

Campioana României la fotbal a fost repartizată în Grupa D, urmând să dea piept cu AZ Alkmaar, din Olanda, Jablonec, din Cehia, şi Randers, din Danemarca. CFR Cluj ar urma să joace primul meci din faza grupelor UEFA Conference League pe 16 septembrie.

AZ Alkmaar, echipa antrenată de Pascal Jansen, a terminat pe locul 3 ultimul sezon din Olanda, dar a ajuns în grupele UEFA Conference League după ce a fost eliminată din play-off-ul Europa League, 2-1 şi 0-2 cu Celtic Glasgow. AZ Alkmaar are, în palmares, două titluri de campioană a Olandei, patru Cupe ale Olandei şi o finală jucată în Cupa UEFA în 1981. Vedetele echipei sunt fundaşul stânga Owen Wijndal, evaluat la 17,5 milioane de euro, şi închizătorul Teun Koopmeiners, evaluat la 16,5 milioane de euro. De remarcat că valoarea cumulată a celor doi fotbalişti de la AZ Alkmaar depăşeşte valoarea întregului lot de la CFR Cluj, valoarea totală a celor 36 de jucători de la CFR Cluj fiind de 30,4 milioane de euro.

Pe acelaşi subiect

CFR Cluj, mai bine cotată decât FK Jablonec şi FK Randers

FK Jablonec, echipa antrenată de Petr Rada, a terminat pe locul 3 ultimul sezon din Cehia. A fost eliminată, culmea, tot de Celtic Glasgow în turul III preliminar din Europa League, 2-4 şi 0-3. Totuşi, Jablonec a trecut de MSK Zilina în play-off-ul UEFA Conference League, 5-1 şi 3-0, cele opt goluri ale lui Jablonec fiind marcate de şapte jucători diferiţi, Kratochvil, Dolezal, Povazanec, Martinec, Plestil, Vanicek şi Cvancara. Jablonec are, în palmares, două Cupe ale Cehiei şi o Supercupă a Cehiei, iar în cupele europene a ajuns o singură dată în faza grupelor, în 2018, când a încheiat pe ultimul loc o grupă de Europa League din care au mai făcut parte Rennes, Dinamo Kiev şi Astana. Vedetele lui FK Jablonec sunt Jaroslav Zeleny şi Libor Holik, fotbalişti cotaţi la câte 900.000 de euro fiecare. De altfel, valoarea lotului formaţiei FK Jablonec este de 10,35 milioane de euro, cam de trei ori mai mică decât valoarea lotului celor de la CFR Cluj.

FK Randers, echipa antrenată de Thomas Thomasberg, a terminat doar pe locul 6 ultimul sezon din Danemarca şi a ajuns în grupele UEFA Conference League după ce a pierdut, 1-1 şi 1-2, dubla cu Galatasaray Istanbul din play-off-ul Europa League. FK Randers este o echipă înfiinţată abia în 2003, dar care are deja, în palmares, un loc 3 în Danemarca, obţinut în 2013, şi două Cupe ale Danemarcei, 2006 şi 2021. FK Randers a ajuns pentru prima dată în istorie în grupele unei cupe europene. Vedeta lui FK Randers este portarul Patrik Carlgren, evaluat un milion de euro. Valoarea totală a lotului este de 9,9 milioane de euro.

Rămâne de văzut cu cine şi în ce condiţii abordează CFR Cluj meciurile din grupele UEFA Conference League, parcursul modest din preliminarii şi cele două înfrângeri cu Steaua Roşie Belgrad pornind un adevărat iureş în "Gruia", patronul Neluţu Varga anunţând deja că renunţă la întregul staff tehnic şi la o mare parte din conducerea administrativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » CFR Cluj şi-a aflat adversarele din grupa de UEFA Conference League