Antena Meniu Search
x

Cine este Elena Rybakina, următoarea adversară a Simonei Halep la US Open 2021

Simona Halep s-a calificat, miercuri seara, în turul III al US Open 2021, ultimul Grand Slam de tenis al anului, iar viitoarea ei adversară este Elena Rybakina, din Kazahstan.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 13:14

  • Simona Halep şi Elena Rybakina s-au mai înfruntat de două ori până acum.

Simona Halep, locul 13 mondial şi a 12-a favorită a competiţiei, s-a calificat în turul III de la US Open 2021 în stil de mare campioană. Ea a învins-o, scor 6-3, 6-1, pe Kristina Kucova, din Slovacia, ocupanta locului 111 mondial. A fost un meci care a curs într-o singură direcţie, Simona impunându-se la capătul unui meci care a durat 70 de minute.

Prin victorie din turul II de la US Open 2021, Simona Halep şi-a asigurat 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 180.000 de dolari, dar şi o întâlnire, în turul III al competiţiei, cu Elena Rybakina, din Kazahstan, ocupanta locului 20 mondial şi a 19-a favorită a competiţiei.

Cum s-a calificat Elena Rybakina în turul III de la US Open 2021

Elena Rybakina a demonstrat, la US Open 2021, că este o jucătoare în mare formă. Sportiva din Kazahstan a obţinut două victorii categorice până acum. A fost 6-2, 6-3 cu Aliaksandra Sasnovich, din Belarus, locul 90 mondial, şi 6-1, 6-4, cu Caroline Garcia, din Franţa, locul 62 mondial.

Pe acelaşi subiect

De altfel, Elena Rybakina are patru victorii obţinute, în ultimele cinci meciuri jucate. La US Open 2021 Rybakina a bifat deja cel mai bun rezultat obţinut vreodată la Grand Slam-ul de la New York, însă ea mai are în palmares şi un sfert de finală obţinut la Roland Garros, în primăvară.

Simona Halep, dueluri echilibrate cu Elena Rybakina

Simona Halep şi Elena Rybakina s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar cele două şi-au împărţit victoriile obţinute. Astfel, în 2019, la Wuhan, Elena Rybakina a trecut de Simona Halep, însă doar după ce românca a abandonat meciul la 5-4 pentru adversara ei, în primul set. Rybakina ajunsese atunci doar cu wild-card pe tabloul principal de la Wuhan şi bifa o victorie mare împotriva favoritei 4.

Simona Halep şi Elena Rybakina s-au mai înfruntat şi la Dubai, în februarie 2020, în chiar ultimul act al competiţiei. Atunci românca s-a impus după un meci maraton, 3-6, 6-3, 7-6. Simona Halep era atunci favorita principală a competiţiei şi îşi trecea în cont unul dintre ultimele trofee cucerite în carieră.

Elena Rybakina, urmaşa Mariei Şarapova

Elena Rybakina, 22 de ani, a fost considerată mulţi drept urmaşa rusoaicei Maria Şarapova, în special din cauza asemănării fizice, dar şi a faptului că, deşi din 2018 reprezintă Kazahstanul, Rybakina este rusoaică la origini, ea născându-se la Moscova.

Totuşi, Rybakina încă nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor, rezultatele ei fiind mai degrabă modeste până acum, deşi a ajuns chiar şi pe locul 15 mondial. Rybakina a câştigat doar două milioane de dolari de dolari din tenis, dar scoate mult mai mulţi bani din contracte de publicitate, încheind acorduri, de-a lungul timpului, cu Adidas, Nike sau Yonex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Cine este Elena Rybakina, următoarea adversară a Simonei Halep la US Open 2021