Antena Meniu Search
x

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open. Halep a învins-o în două seturi pe Camila Giorgi

Simona Halep, lcoul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat în turul al doilea al US Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), pe jucătoarea italiană Camila Giorgi, locul 36 WTA, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 19:54

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open. Halep a învins-o în două seturi pe Camila Giorgi
- Profimedia

Simona Halep a evoluat cu un mare bandaj la coapsa dreaptă, ca urmare a ultimei accidentări, cea de la Cincinnati. Ea nu a acuzat probleme fizice, semn că microruptura la adductori s-a vindecat. În ciuda puţinelor meciuri din ultimele luni, jucătoarea din Constanţa a început convingător US Open, cu o evoluţie destul de sigură, în faţa unei sportive aflate probabil în cea mai bună forma a carierei, recent câştigătoare a turneului de la Montreal.

Partida cu Giorgi a reprezentat un duel al serviciilor, un meci cu schimburi scurte, dar cu lovituri puternice de ambele părţi. Agresivă, necruţătoare dacă face pasul în interiorul terenului, italianca a lăsat impresia că este imbatabilă la serviciu, că este greu să i se facă break.

Prima grijă a Simonei Halep a fost să ţină pasul cu propriul serviciu în această confruntare şi a reuşit să se impună cu armele adversarei. A aşteptat cu calm primele semne de slăbiciune în jocul rivalei şi, după opt ghemuri fără minge de break, românca a speculat un serviciu nesigur al rivalei şi a rupt echilibrul. După un ghem alb pe propriul serviciu, Halep a luat primul set cu 6-4, după 35 de minute de joc.

Setul al doilea a mers la început oarecum pe aceleaşi coordonate. Fostul lider WTA a salvat o minge de break la 0-1, apoi a rupt echilibrul la 2-2, cu un break consolidat imediat cu propriul serviciu. La 5-4, Simona Halep a servit pentru meci, dar Giorgi a reuşit primul ei break din partidă şi a egalat. Jucătoarea română a răspuns cu rebreak, dar nici de această dată nu a putut închide partida, deşi a avut două mingi de meci, pe care le-a ratat. În tie-break, Halep a fost mai exactă, Giorgi mai risipitoare, astfel că sportiva română a putut în sfârşit să închidă meciul cu 7-3, după o oră şi 33 de minute de joc.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep va evolua în manşa a doua cu învingătoarea dintre americanca Ann Li, locul 69 WTA, şi Kristina Kucova din Slovacia, locul 111 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 115.000 de dolari şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele care sunt eliminate în primul tur primesc câte 75.000 de dolari şi zece puncte fiecare.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open. Halep a învins-o în două seturi pe Camila Giorgi