Antena Meniu Search
x

Cine este Iga Swiatek, adversara Simonei Halep din optimile de finală de la Australian Open 2021

Simona Halep, a doua jucătoare de tenis a lumii, s-a calificat, vineri, în optimile de finală de la Australian Open 2021, fază a competiţiei în care o va înfrunta pe Iga Swiatek, din Polonia, locul 17 mondial şi a 15-a favorită a competiţiei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.02.2021, 07:21

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori până acum
Iga Swiatek, adversara Simonei Halep de la Australian Open 2021, este campioana en-titre de la Roland Garros - Hepta
  • Simona Halep este favorită 2 la Australian Open 2021.
  • Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori până acum, ambele meciuri jucându-se pe zgura de la Roland Garros.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2021 după ce s-a impus clar, scor 6-1, 6-3, în confruntarea cu rusoaica Veronika Kudermetova, a 32-a favorită a competiţiei.

De partea cealaltă, Iga Swiatek s-a impus, cu 6-4, 6-3, în meciul cu Fiona Ferro, din Franţa, locul 46 mondial.

Simona Halep a avut un meci greu, în turul II, cu Ajla Tomljanovic (Australia), de care a trecut, scor 4-6, 6-4, 7-5. În total, până acum, Simona a stat patru ore şi 55 de minute, ea trecând în primul tur în doar o oră de joc de Lizette Cabrera (Australia), 6-2, 6-1.

Iga Swiatek a zburdat până acum pe teren. A fost 6-1, 6-3 cu Arantxa Rus (Olanda), 6-2, 6-4 cu Camila Giorgi (Italia) şi 6-4, 6-3 cu Fiona Ferro (Franţa). În total, Swiatek a stat doar patru ore şi cinci minute.

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar ambele meciuri s-au încheiat extrem de rapid. Simona Halep s-a impus la Roland Garros, în 2019, 6-1, 6-0, iar Iga Swiatek s-a impus tot la Roland Garros, anul trecut, 6-1, 6-2.

Iga Swiatek, campioana de la Roland Garros care ascultă muzică rock şi merge la psiholog

În ciuda vârstei încă extrem de fragede, 19 ani, Iga Swiatek este deja un nume cu greutate în circuitul feminin. Swiatek a câştigat chiar primul turneu profesionist la care a participat, cel de la Stockholm, din octombrie 2016. A învins-o atunci, în finală, pe românca Laura Paar, scor 6-4, 6-3.

Au urmat alte şase finale de turnee ITF, toate câştigate: Bergamo (2017), Gyor (2017), Sharm El Sheikh (2018), Pelham (2018), Budapesta (2018) şi Montreaux (2018).

Swiatek a dat lovitura, însă, anul trecut, când a câştigat Roland Garros de o manieră categorică, cedând doar 28 de game-uri în şapte partide, respectiv patru game-uri pe meci. I-au căzut victime atunci Simona Halep, tot în optimi, 6-1, 6-2, dar şi Sofia Kenin (în finală), a patra favorită a competiţiei, 6-4, 6-1, sau Marketa Vondrouşova (în primul tur), favorită 15, 6-1, 6-2.

Swiatek a pus succesul acumulat până acum pe seama colaborării cu psihologul Daria Abramowicz despre care spune că o ajută foarte mult din punct de vedere mental. Piotr

Sierzputowski (28 de ani) este antrenorul polonezei încă din 2016. Iga Swiatek este fiica lui Tomasz Swiatek, fost canotor care a participat inclusiv la Jocurile Olimpice din 1988. Iga Swiatek s-a bucurat de un real succes inclusiv la junioare. A câştigat Wimbledon la simplu feminin, Roland Garros la dublu feminin, dar şi Jocurile Olimpice de tineret, la dublu feminin.

Iga Swiatek se declară o mare fană a muzicii rock, în general, şi a trupei Guns N’Roses. De asemenea, poloneza mai ascultă şi melodiile altor trupe de modă veche, precum AC/DC sau Pink Floyd, dar şi jazz.

Într-un interviu acordat presei poloneze, Iga Swiatek a recunoscut că s-a apucat de tenis pentru a se ambiţiona şi a fi mai bună decât Agata, sora ei mai mare. Între cele două a existat o oarecare rivalitate înainte ca Agata să agaţe racheta în cui din cauza numeroaselor accidentări.

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Iga Swiatek, posibil meci cu Serena Williams la Australian Open 2021

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Iga  Swiatek nu va avea prea mult timp la dispoziţie pentru a se bucura de eventualul succes. Pentru că viitoarea adversară, din faza sferturilor de finală, ar urma să se aleagă dintre Serena Williams (Statele Unite ale Americii), locul 11 mondial, şi Aryna Sabalenka (Belarus), locul 7 mondial.

Sabalenka şi Serena Williams sunt în mare formă, ele necedând niciun set până acum. Jucătoarea din Belarus a trecut de Viktoria Kuzmova (Slovacia), 6-0, 6-4, de Daria Kasatkina (Rusia), 7-6, 6-3, şi de Ann Li (Statele Unite ale Americii), 6-3, 6-1.

Serena Williams s-a impus în meciurile cu Laura Siegemund (Germania), 6-1, 6-1, Nina Stojanovic (Serbia), 6-3, 6-0, şi Anastasia Potapova (Rusia), 7-6, 6-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Cine este Iga Swiatek, adversara Simonei Halep din optimile de finală de la Australian Open 2021