Antena Meniu Search
x

Update Simona Halep câştigă meciul cu Veronika Kudermetova şi este în optimi de finală la Australian Open 2021

Simona Halep, a doua favorită a competiţiei, s-a calificat, vineri, în optimile de finală de la Australian Open 2021, după ce s-a impus, scor 6-1, 6-3, în confruntarea cu Veronika Kudermetova (Rusia).

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.02.2021, 12:15

Simona Halep este favorită 2 la Australian Open 2021
Simona Halep joacă pentru calificarea în optimile de finală de la Australian Open 2021 - Hepta
  • Simona Halep este favorită 2 la Australian Open 2021.
  • Simona Halep joacă, în optimile de finală de la Australian Open 2021, cu Iga Swiatek (Polonia) sau Fiona Ferro (Franţa).

UPDATE 12.10: Simona Halep a declarat, vineri, că serviciul a fost arma ei principală în meciul câştigat în faţa rusoaicei Veronika Kudermetova, în turul al treilea al Australian Open.

"Întotdeauna este greu să joci pentru prima dată cu cineva, ştiam că loveşte foarte puternic, aşa că trebuia să fiu foarte puternică pe picioare. Cred că serviciul m-a ajutat mult astăzi. De fapt, mi-am îmbunătăţit mult serviciul, am lucrat din greu în pauza competiţională şi vreau să fiu mai puternică în tot.

Terenul este mult mai rapid decât anul trecut şi nu e uşor pentru mine, deoarece trebuie să fiu mai agilă şi să blochez uneori puterea adversarei, dar îmi place în acelaşi timp. (n.r. - despre un potenţial duel cu Iga Swiatek în optimi) E o mare provocare, pentru că m-a zdrobit la French Open, aşa că trebuie să fac ceva mai bine, să joc un meci mai bun împotriva ei. Sunt încrezătoare, sunt aici să dau tot ce am mai bun şi o să vedem", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 6-3. Simona Halep se califică în optimile de finală de la Australian Open 2021. Este o victorie clară obţinută de Simona, plusul de experienţă fiind net în favoarea sportivei noastre. Kudermetova a fost trădată de vârstă în multe momente. Rusoaica şi-a pierdut deseori răbdare şi a comis greşeli neforţate, încheind disputa cu 38 de astfel de greşeli, faţă de doar 12 greşeli neforţate, câte a comis Simona. Pentru a doua favorită a competiţiei urmează un meci de foc cu învingătoarea dintre Iga Swiatek (Polonia), locul 17 mondial, şi franţuzoaica Fiona Ferro, a 46-a jucătoare a lumii. Până acum, la Australian Open 2021, Simona şi-a asigurat 240 de puncte WTA şi 320.000 de dolari australieni.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 5-3. Simona face break-ul, din a patra şansă, şi urmează să servească pentru câştigarea meciului.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 4-3. Încă un game în care Simona revine, de la 0-30, şi preia conducerea.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 3-3. Simona revine în joc, salvează o minge de 4-2 pentru rusoaică şi egalează situaţia, recuperând break-ul pierdut anterior.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 2-3. Break la 0 făcut de Kudermetova. Rusoaica are tot mai multă încredere în jocul ei şi pune presiune pe Simona.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 2-2. Rusoaica salvează câteva mingi de break şi egalează la 2 în setul al doilea.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 2-1. Game lejer făcut de Simona. Kudermetova a depăşit, deja, 20 de greşeli neforţate, având de trei ori mai multe greşeli neforţate decât sportiva noastră.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 1-1. Rănită în orgoliu de game-ul pierdut pe propriul serviciu, Simona iese la atac şi face rapid rebreak-ul.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1, 0-1. Kudermetova începe bine setul al doilea şi face break.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 6-1. Simona revine din nou fantastic, de la 15-40, şi îşi crează trei şanse de set înainte de a închide actul. Primul set a durat fix 30 de minute.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 5-1. Simona revine din nou de la 0-30 şi face un pas mare spre câştigarea primului set.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 4-1. Încă un break făcut de Simona. Plusul de experienţă îşi spune cuvântul.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 3-1. Simona revine de la 15-40 şi se distanţează, profitând şi de câteva lovituri mult prea lungi ale adversarei.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 2-1. Break la 0 făcut de Simona, care a găsit câteva unghiuri uimitoare.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 1-1. Simona revine de la 0-30 şi îşi face serviciul.

Simona Halep - Veronika Kudermetova 0-1. Rusoaica începe bine meciul şi îşi face serviciul fără probleme.

10.08: A început meciul. Veronika Kudermetova serveşte prima.

Este un duel în premieră între cele două sportive. Simona Halep şi Veronika Kudermetova nu s-au mai întâlnit până acum.

Meciul dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova ar urma să înceapă de la 10.00, ora României, fiind unul dintre ultimele meciuri programate vineri la Australian Open 2021.

Pentru a ajunge să se înfrunte în meci direct pentru calificarea în faza optimilor de finală, Simona Halep şi Veronika Kudermetova au obţinut câte două victorii la Australian Open 2021.

Simona Halep a trecut de Lizette Cabrera (Australia), locul 140 mondial, scor 6-2, 6-1, şi de Ajla Tomljanovic (Australia), locul 72 mondial, scor 4-6, 6-4, 7-5. Simona Halep a stat trei ore şi 36 de minute pe teren, până acum, la Australian Open 2021.

Veronika Kudermetova a trecut de Marta Kostyuk (Ucraina), locul 78 mondial, scor 6-2, 7-6, şi de Varvara Gracheva (Rusia), locul 97 mondial, scor 5-7, 6-2, 6-2. Veronika Kudermetova a stat trei ore şi 28 de minute pe teren, până acum, la Australian Open 2021.

Aflată în acest moment pe locul 36 mondial, Veronika Kudermetova a prins ultima poziţie pe lista capilor de serie de la Australian Open 2021, fiind favorită 32.

Ce urmează pentru învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova îşi asigură calificarea în optimile de finală de la Australian Open 2021, un cec în valoare de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Pentru că are de apărat o semifinală la Australian Open 2021, Simona Halep are mai mare nevoie de puncte, ea având acum un deficit de 650 de puncte în clasamentul WTA Live. Veronika Kudermetova a fost eliminată anul trecut încă din primul tur, 6-2, 1-6, 1-6, cu Sara Sorribes Tormo (Spania), astfel că rusoaica are deja un plus de 120 de puncte în clasamentul WTA Live.

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Veronika Kudermetova va avea un meci complicat în faza optimilor de finală, pentru că de partea cealaltă a fileului stă învingătoarea dintre Iga Swiatek (Polonia), favorită 15, şi Fiona Ferro (Franţa). Ambele jucătoare sunt cunoscute pentru jocul extrem de agresiv. De altfel, Iga Swiatek a surclasat-o pe Simona Halep în ultimul meci direct, 6-1, 6-2, anul trecut, la Roland Garros.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Simona Halep câştigă meciul cu Veronika Kudermetova şi este în optimi de finală la Australian Open 2021