Antena Meniu Search
x

Cine este Magda Linette, adversara Simonei Halep de la Cincinnati. Românca e favorită 12 în SUA

După ce a fost eliminată prematur de la Montreal (Canada), Simona Halep joacă, săptămâna viitoare, la turneul de tenis de la Cincinnati (Statele Unite ale Americii).

de Redactia Observator

la 14.08.2021, 12:19

Magda Linette i-a pus mari probleme Simonei Halep în singurul meci direct de până acum
Magda Linette i-a pus mari probleme Simonei Halep în singurul meci direct de până acum - Hepta
  • Simona Halep este obligată să intre în competiţie încă din primul tur, la turneul de tenis de la Cincinnati (Statele Unite ale Americii).

Pentru că a ieşit din TOP 10 mondial, după circa şapte ani, şi este abia favorită 12 la turneul de la Cincinnati, Simona Halep este obligată să intre în competiţie încă din primul tur, doar primele opt favorite ale turneului având "bye" în primul tur şi posibilitatea de a intra în competiţie din faza 16-imilor de finală.

În aceste condiţii, Simona Halep joacă, în primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati, cu Magda Linette, din Polonia, ocupanta locului 44 mondial. Simona Halep şi Magda Linette s-au mai întâlnit o singură dată până acum, la Roland Garros, în 2019. Atunci, românca s-a impus greu, scor 6-4, 5-7, 6-3.

Magda Linette are 29 de ani, a fost pe locul 33 mondial, a câştigat două titluri în carieră, Bronx Open, în august 2019, şi Thailand Open, în februarie 2020, şi are în palmares accederi în turul III la toate cele patru turnee de Grand Slam.

În cazul în care trece de Magda Linette, Simona Halep are mari şanse să joace, în turul II de la Cincinnati, cu americanca Jessica Pegula, sportivă care încă nu şi-a aflat adversara din primul tur al turneului.

Pe acelaşi subiect

Sorana Cîrstea, meci tare în primul tur de la Cincinnati

Simona Halep nu este singura jucătoare din România calificată direct pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Cincinnati. Alături de ea se află Sorana Cîrstea, 31 de ani şi ocupanta locului 40 mondial. Sorana are meci greu în primul tur de la Cincinnati, urmând să dea piept cu elveţianca Jil Teichmann, ocupanta locului 65 mondial şi o sportivă care are două trofee în palmares, ambele cucerite în 2019, la Praga (Cehia) şi Palermo (Italia).

Sorana Cîrstea şi Jil Teichmann s-au înfruntat de patru ori până acum. Sorana a câştigat trei dintre meciurile directe: 7-6, 6-1 la Guaruja, în 2016, 6-2, 6-4, la Bertioga, în 2016, şi 6-2, 6-0 la Sao Paulo, în 2016. Totuşi, Sorana a pierdut ultimul meci direct jucat împotriva elveţiencei. A fost 6-4, 6-2 pentru Jil Teichmann la Linz, în 2018.

Dacă trece de Jil Teichmann, Sorana Cîrstea joacă, în turul II al turneului feminin de tenis de la Cincinnati, cu învingătoarea dintre Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, favorită 16) şi americanca Bernarda Pera (wild-card).

Două românce în calificările turneului de tenis de la Cincinnati

România are şi două jucătoare de tenis în calificările turneului de la Cincinnati. Este vorba despre Irina Begu, locul 76 mondial, şi Elena Gabriela Ruse, locul 110 mondial. Cele două s-ar putea înfrunta în meci direct, cu calificarea pe masă, dacă trec de runda inaugurală.

Elena Gabriela Ruse joacă, în primul tur al calificărilor, cu Tereza Martincova, din Cehia, a opta favorită în calificări. Elena Gabriela Ruse şi Tereza Martincova s-au întâlnit de două ori, până acum, şi şi-au împărţit victoriile. A fost 6-2, 7-6, pentru sportiva noastră la Praga, în 2018, şi 6-4, 7-5, pentru Martincova, la Taipei, tot în 2018.

Irina Begu joacă, în primul tur al calificărilor, cu Leylah Annie Fernandez, din Canada, a 13-a favorită a calificărilor de la Cincinnati. Irina Begu şi Leylah Fernandez nu s-au mai întâlnit până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Cine este Magda Linette, adversara Simonei Halep de la Cincinnati. Românca e favorită 12 în SUA