Antena Meniu Search
x

Cine este Danielle Collins, prima adversară a Simonei Halep la revenirea în circuitul WTA

Simona Halep ar urma să joace, în noaptea de miercuri spre joi, primul meci oficial după o pauză de circa trei luni, iar adversara ei ar urma să fie Danielle Collins, din Statele Unite ale Americii.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 16:35

Simona Halep ar urma să revină în circuitul WTA după o pauză de trei luni
Simona Halep ar urma să revină în circuitul WTA după o pauză de trei luni - Profimedia
  • Simona Halep a jucat ultimul meci din circuitul profesionist pe 12 mai, la Roma.

Cele două sportive urmează să se înfrunte în turul II al turneului de tenis de la Montreal (Canada), competiţie dotată cu premii în valoare de peste 1,8 milioane de dolari. Ajunsă pe locul 13 mondial, din cauza pauzei avute, Simona Halep este, totuşi, favorită 6 la turneul din Canada.

Chiar şi aşa, specialiştii consideră că Simona Halep are şansa a doua în meciul cu Danielle Collins, sportivă care beneficiază de o cotă mai bună la pariuri, deşi ocupă abia locul 28 mondial. Cota bună a americancei se bazează pe faptul că Danielle Collins a ajuns la 11 victorii consecutive în circuit, perioadă în care a pierdut trei seturi. De altfel, americanca a câştigat, de curând, turneul de la San Jose, după 6-3, 6-7, 6-1, în finala cu rusoaica Daria Kasatkina.

Simona Halep şi Danielle Collins s-au înfruntat o singură dată, la US Open, în 2014. Atunci, sportiva noastră s-a impus, scor 6-7, 6-1, 6-2, la capătul unui meci care a durat aproximativ două ore. Atunci, Simona Halep era favorita 2 a competiţiei, iar Danielle Collins ajunsese pe tabloul principal doar graţie unui wild-card.

Danielle Collins, doar două titluri WTA cucerite până acum

Pe acelaşi subiect

Ajunsă la aproape 28 de ani, americanca Danielle Collins nu se poate lăuda cu un palmares tocmai strălucitor. Sportiva născută în Florida a cucerit doar două titluri WTA până acum, ambele în acest an. A fost victoria de la San Jose, obţinută în finala cu Daria Kasatkina, dar şi un titlu cucerit la Palermo, după o finală jucată împotriva româncei Elena Gabriela Ruse şi câştigată cu 6-4, 6-2.

Danielle Collins nu a pătruns, până acum, între primele 20 de jucătoare ale lumii, vârful carieri atingându-l în ianuarie 2019, când a ajuns pe locul 23 mondial. A bifat un sfert de finală la Roland Garros, anul trecut, dar şi o semifinală la Australian Open, în 2019.

Deşi nu a pătruns, până acum, printre primele 20 de jucătoare ale lumii, Danielle Collins a bifat câteva victorii importante de-a lungul carierei, obţinând trei victorii cu Sofia Kenin, câte două victorii cu Vera Zvonareva şi cu Venus Williams, dar şi succese cu jucătoare precum Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Karolina Plişkova, Caroline Wozniacki sau Ashleigh Barty. Dintre jucătoarele de top, Danielle Collins nu a reuşit să le repună, până acum, pe Simona Halep, Serena Williams, Naomi Osaka, Petra Kvitova sau Aryna Sabalenka.

Simona Halep, ruptură musculară la Roma

Simona Halep ar urma să revină pe teren după o pauză de trei luni, respectiv după ce a suferit o ruptură musculară în timpul unui meci jucat împotriva nemţoaicei Angelique Kerber, la Roma. A avut câteva tentative de a reveni mai repede pe teren, în special pentru a prinde Roland Garros, Wimbledon sau măcar Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a evitat să facă acest lucru în special pentru a nu-şi agrava accidentarea.

În aceste condiţii, Simona Halep a ieşit pentru prima dată după mai mulţi ani din TOP 10 WTA, dar acum speră să aibă parte de revenirea mult dorită pe teren astfel încât să atace cu toate armele posibile US Open, ultimul Grand Slam de tenis al anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Cine este Danielle Collins, prima adversară a Simonei Halep la revenirea în circuitul WTA