Antena Meniu Search
x

Cole Palmer, puştiul-minune al fotbalului englez, a rezolvat de o manieră entuziasmantă duelul dintre Chelsea şi Manchester United

Joi seara, Chelsea Londra şi Manchester United s-au înfruntat, pe Stamford Bridge, în ceea ce are mari şanse să devină unul dintre cele mai frumoase meciuri de fotbal ale anului.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 14:26

La 21 de ani, Cole Palmer este considerat marea speranţă a fotbalului englez
La 21 de ani, Cole Palmer este considerat marea speranţă a fotbalului englez - Profimedia
  • La 21 de ani, Cole Palmer este considerat marea speranţă a fotbalului englez.

Dacă în urmă cu câţiva ani se duelau pentru câştigarea campionatului Angliei, astăzi, confruntarea dintre Chelsea Londra şi Manchester United a devenit un adevărat derby al suferinţei, ambele echipe fiind mult în spatele formaţiilor cu pretenţii din Premier League.

Duelul de joi seara, de pe Stamford Bridge, a contat pentru etapa a 31-a a campionatului Angliei şi a fost câştigat, în cele din urmă, de Chelsea Londra, scor 4-3, după ce londonezii au condus cu 2-0, iar Manchester United avea 3-2 cu două minute înainte de finalul prelungirilor dictate de arbitri.

Conor Gallagher şi Cole Palmer au punctat primii, pentru Chelsea. Manchester United a întors soarta de pe tabela de marcaj. Garnacho, de două ori, şi Bruno Fernandes au punctat pentru trupa antrenată de olandezul Erik ten Hag, iar Manchester United părea să se îndrepte spre o victorie sigură.

Totuşi, nu de aceeaşi părere a fost şi Cole Palmer, puştiul-minune al lui Chelsea Londra. Mijlocaşul ofensiv a mai punctat de două ori, în ultimele două minute ale prelungirilor, 100 şi 101, şi a adus o victorie spectaculoasă echipei sale, scor 4-3.

Pe acelaşi subiect

Cole Palmer, 21 de ani, are deja o poveste extrem de interesantă. Este născut şi crescut în Manchester, aparţinând de clubul Manchester City încă de la vârsta de 8 ani şi până în vara anului trecut.

Totuşi, spaniolul Josep Guardiola, antrenorul "Cetăţenilor", nu a crezut în calităţile sale, iar în vara anului trecut i-a solicitat să meargă împrumut un an la o altă echipă. Fotbalistul nu a fost de acord cu soluţia oferită de Guardiola, iar în cele din urmă "Cetăţenii" l-au cedat pe Cole Palmer la Chelsea Londra, pentru puţin peste 40 de milioane de euro. 

Iar Cole Palmer a "explodat" în primul sezon la Chelsea Londra, profitând la maxim de ocaziile primite. Mijlocaşul ofensiv are 16 goluri şi opt pase de gol în cele 25 de meciuri jucate până acum în campionat şi şi-a mai trecut în cont trei goluri şi patru pase de gol în 11 meciuri jucate în Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei şi două goluri şi patru pase de gol în şapte meciuri jucate pentru naţionala de tineret a Angliei.

Cota lui Cole Palmer a crescut deja la circa 55 de milioane de euro, iar specialiştii sunt de părere că Chelsea Londra l-ar putea vinde cu cel puţin 100 de milioane de euro, mijlocaşul mai având contract cu londonezii cel puţin până în 2030, după ce a semnat pe şapte ani plus un an opţiune în vara anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Cole Palmer, puştiul-minune al fotbalului englez, a rezolvat de o manieră entuziasmantă duelul dintre Chelsea şi Manchester United