Antena Meniu Search
x

Cristian Gațu a suferit un atac cerebral și a fost internat de urgență. Va fi operat joi

Cristian Gațu (74 de ani), unul dintre cei mai mari handbaliști din istoria României, a fost internat de urgență la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral. Gațu este dublu campion mondial și fost președinte al Federației Române de Handbal.

de Valentin Pîrcălabu

la 25.03.2020, 14:27

Cristian Gațu a fost internat la Spitalul Militar din Capitală
Cristian Gațu a suferit un atac cerebral - MMA / MMA2 via Hepta
  • Cristian Gațu a suferit un atac cerebral
  • Cristian Gațu este dublu campion mondial la handbal

Cristian Gațu (74 de ani), unul dintre cei mai mari handbaliști din istoria României, a fost internat de urgență la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral. Gațu este dublu campion mondial și fost președinte al Federației Române de Handbal.

În urma efectuării unui computer tomograf, fostului mare handbalist i s-a descoperit un cheag de sânge la creier, de 1,5 mm, informează Gazeta. Cristian Gațu urmează să fie operat joi.

Ștefan Birlatan: "Am vorbit la spital, doctorii ne-au data sigurări că se poate recupera"

Am vorbit la Spitalul Militar, doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular în urma căruia se poate recupera, este în afara oricărui pericol. Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”, a spus Ștefan Birtalan, coleg de genrație cu Cristian Gațu, pentru sursa mai sus citată.

Pe acelaşi subiect

Cine este Cristian Gațu

Cristian Gaţu, fost mare handbalist, fost preşedinte al Federaţiei Române de Handbal (1996-2014), s-a născut la 20 august 1945.

După ce a trecut pe la Rapid şi Ştiinţa Bucureşti, a fost legitimat la Steaua, unde cunoaşte adevărata consacrare. Sub îndrumarea lui Ioan Knust Ghemănescu, a reuşit să se impună mai întâi la echipa de club, cu care a cucerit zece titluri de campion, apoi şi în echipa naţională, al cărei conducător de joc a fost mai bine de un deceniu.

Palmaresul lui Cristian Gaţu este impresionant. "Magicianul semicercului", cum era supranumit, a jucat de 212 ori în tricoul naţionalei României, cucerind de două ori titlul mondial - Paris (1970) şi Berlin (1974).

Este dublu medaliat la Jocurile Olimpice, argint în 1976, la Montreal, şi bronz, în 1972, la Munchen. Mai are în panoplia sa o medalie de bronz, cucerită la Campionatul Mondial din 1967 şi o medalie de aur, obţinută la Campionatul Mondial Universitar din 1969.

Tot la nivel internaţional, a câştigat cu Steaua, în 1977, Cupa Campionilor Europeni. 

Între 1989-1990, a fost şef al secţiei de fotbal la Steaua, apoi, între 1990-1991, şeful instruirii sportive şi vicepreşedinte. Secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (1991-1993). A fost preşedintele Federaţiei Române de Handbal între 1996-2014.

A fost distins cu ordine şi medalii. Din 1970 este maestru emerit al sportului, iar în 2000 i-a fost acordat Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de ofiţer. La 14 septembrie 2007, colonelul în retragere Cristian Gaţu din Ministerul Apărării Naţionale a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea) în retragere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Cristian Gațu a suferit un atac cerebral și a fost internat de urgență. Va fi operat joi