Antena Meniu Search
x

Primarul din Bergamo consideră că meciul Atalanta - Valencia ar fi contribuit la răspândirea Covid-19

Giorgio Gori, primarul oraşului Bergamo, consideră că meciul Atalanta - Valencia, disputat, la Milano, la 19 februarie, în Liga Campionilor, a contribuit la răspândirea rapidă a coronavirsului în nordul Italiei.

de Valentin Pîrcălabu

la 25.03.2020, 13:12

Primarul din Bergamo crede că un meci de fotbal a contribuit la răspândirea Covid-19
Primarul din Bergamo crede că un meci de fotbal a contribuit la răspândirea Covid-19 - Zuma Press / Roberto Monaldo.Lapress via Hepta
  • Atalanta - Valencia s-a jucat la Milano, cu 40.000 de spectactori în tribune
  • La două zile distanță a apărut primul caz de coronavirus în Italia

Giorgio Gori, primarul oraşului Bergamo, consideră că meciul Atalanta - Valencia, disputat, la Milano, la 19 februarie, în Liga Campionilor, a contribuit la răspândirea rapidă a coronavirusului în nordul Italiei.

"A fost multă lume în tribune şi apoi în baruri. Cu siguranţă, în acea noapte a fost o puternică escaladare a contagiunii", a declarat Gori, potrivit The Guardian.

40.000 de fani au asistat la Atalanta – Valencia

La acel meci, 40.000 de fani din Bergamo au mers la Milano (aproximativ 50 de kilometri), pe Stadionul San Siro. Partida s-a jucat în capitala Lombardiei pentru că Stadionul Atleti Azzurri din Bergamo nu poate găzdui meciuri din Liga Campionilor.

Pe acelaşi subiect

Totodată, 2.500 de suporteri ai echipei spaniole au fost la meci, scrie news.ro.

Partida din manşa I a optimilor de finală ale Ligii Campionilor din Atalanta și Valencia, scor 4-1, s-a disputat cu două zile înainte ca primele cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 să apară în Italia, la Codogno, o localitate aflată la 60 de kilometri de Bergamo şi la sud de Milano, în provincia Lodi.

În regiunea Bergamo, primele cazuri au fost înregistrate la spitalul din Alzano Lombardo, după ce în Codogno a apărut transmiterea locală a virusului.

"Meciul de fotbal este un factor, dar spitalul este cea mai credibilă explicaţie. Nu ştim exact când, dar într-o anumită zi un pacient a venit cu pneumonie, dar simptomele (n.r. - de Covid-19) nu au fost recunoscute. Pacientul a fost împreună cu alţi pacienţi, care au devenit infectaţi, la fel ca medicii şi asistentele medicale", a explicat Gori.

Lombardia este regiunea cea mai afectată din Italia de noul coronavirus. Până marţi, 6.728 de persoane erau pozitive cu Sars-CoV-2, în Bergamo.

După dubla Atalanta - Valencia (4-1, în tur şi 4-3, în retur, meci jucat fără spectatori), o treime din personalul clubului spaniol şi din lot au contractat Sars-CoV-2.

Atalanta a anunţat abia, marţi, primul caz de infectare, portarul Marco Sportiello, care a fost titular la Valencia şi rezervă la Milano.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Primarul din Bergamo consideră că meciul Atalanta - Valencia ar fi contribuit la răspândirea Covid-19