Antena Meniu Search
x

Cupa României la fotbal: S-au stabilit cele patru echipe calificate în semifinalele competiţiei

Cupa României la fotbal a ajuns la penultima fază a competiţiei, după ce, la mijlocul acestei săptămâni, s-au stabilit cele patru echipe calificate în semifinale.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.03.2021, 07:47

Câştigătoarea Cupei României la fotbal merge în Conference League, o nouă competiţie europeană inter-cluburi
Dinamo Bucureşti a fost a patra echipă care a obţinut calificarea în semifinalele Cupei României la fotbal - Facebook Dunărea Călăraşi
  • Dinamo Bucureşti, Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu sunt cele trei echipe din Liga I calificate în semifinalele Cupei României la fotbal.
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu este singura echipă dintr-o ligă inferioară care ajunge în semifinalele Cupei României la fotbal.

Dinamo Bucureşti este ultima echipă ajunsă în semifinalele Cupei României la fotbal după ce, joi seara, s-a impus, scor 3-1, pe terenul formaţiei Dunărea Călăraşi.

A fost un meci controlat fără mari emoţii de formaţia din Liga I, Paul Anton, de două ori, şi Florin Bejan marcând golurile prin care Dinamo Bucureşti s-a distanţat pe tabela de marcaj.

Fotescu a redus din diferenţă pentru Dunărea Călăraşi, însă reuşita acestuia a reprezentat un simplu foc de paie, Dunărea neavând practic energia necesară pentru a reveni pe tabela de marcaj.

Succesul de la Călăraşi reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru Dinamo Bucureşti, formaţie care nu mai câştigase un meci oficial de aproape o lună şi care nu mai marcase mai mult de două goluri într-un meci de la duelul cu Politehnica Iaşi, 4-1, din 11 decembrie anul trecut.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu, surpriza Cupei României la fotbal

Dintre cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei României la fotbal se remarcă, fără doar şi poate, numele celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă aflată abia pe locul 8 în clasamentul Ligii a doua.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a profitat de faptul că a întâlnit, în faza sferturilor de finală, o altă echipă din Liga a doua, respectiv pe Universitatea Cluj.

Fotbaliştii de la Viitorul s-au impus, cu 3-1, la capătul unui meci extrem de încins. Golan a deschis scorul în minutul 1, pentru Universitatea Cluj, însă cei de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu au revenit pe final şi au răsturnat scorul graţie golurilor marcate de Tegle, din penalty, şi de Paraschiv, de două ori.

Costel Enache, antrenorul celor de la Universitatea Cluj, a văzut cartonaşul galben, iar Luchin, fundaşul ardelenilor, a fost eliminat.

Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu, calificări fără emoţii în semifinalele Cupei României la fotbal

Pe lângă Dinamo Bucureşti şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu, celelalte două echipe calificate în semifinalele Cupei României la fotbal sunt Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu.

Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal, după ce s-a impus, cu 1-0, pe terenul formaţiei Chindia Târgovişte. Cîmpanu a marcat singurul gol al meciului, un duel controlat de formaţia antrenată de Marinos Ouzounidis, chiar dacă cei de la Universitatea Craiova nu şi-au creat foarte multe ocazii de a marca.

Astra Giurgiu a făcut spectacol în duelul cu Petrolul Ploieşti şi s-a impus la scor, 3-0, semn ca diferenţa dintre Liga I şi Liga a II-a este una destul de mare.

Merloi, Krpic, din penalty, şi Wuthrich au punctat pentru Astra Giurgiu, în timp ce ploieştenii nu au putut decât să rateze un penalty pe final, prin Vajushi.

Dacă Dinamo Bucureşti şi Astra Giurgiu par, la momentul actual, mai degrabă interesate de salvarea de la retrogradarea din Liga I, Universitatea Craiova este singura formaţie care încă mai poate spera la realizarea eventului chiar dacă oltenii sunt, în acest moment, la şapte puncte în urma echipelor care domină Liga I la fotbal, respectiv CFR Cluj şi FCSB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Cupa României la fotbal: S-au stabilit cele patru echipe calificate în semifinalele competiţiei