Antena Meniu Search
x

Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

Universitatea Craiova este ultima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce oltenii s-au impus joi seara, scor 1-0, în meciul cu FC Botoşani din faza optimilor de finală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.02.2021, 22:36

Patru echipe din Liga a II-a sunt calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal
Alexandru Cicâldău a marcat golul victoriei pentru Universitatea Craiova - Hepta
  • Alexandru Cicâldău a marcat golul victoriei pentru Universitatea Craiova.
  • Patru echipe din Liga a II-a sunt calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.

Universitatea Craiova a început mai bine meciul cu FC Botoşani şi a controlat prima repriză, profitând că a deschis scorul dintr-un penalty transformat de Cicâldău încă din minutul 3 al partidei.

FC Botoşani şi-a revenit după pauză şi a pus stăpânire pe joc, profitând şi de pasul în spate făcut de adversari.

Universitatea Craiova s-a apărat eroic şi a rezistat până la final, reuşind să bifeze primul succes sub conducerea antrenorului grec Marinous Ouzounidis.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi Astra Giurgiu, calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

În afară de Universitatea Craiova, joi au mai obţinut calificarea în faza sferturilor de finală alte două formaţii.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a impus, scor 1-0, în confruntarea cu Gaz Metan Mediaş. Singurul gol al meciului a fost marcat de Paraschiv, în minutul 15.

Astra Giurgiu a revenit de la 0-1 în meciul cu ASU Politehnica Timişoara şi s-a impus cu 2-1, graţie golurilor marcate de Balaure şi Montini. Pentru ardeleni deschisese scorul, în prima repriză, Coadă.

Patru echipe din Liga a II-a în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

Actuala ediţie a Cupei României la fotbal aduce o situaţie rar întâlnită. Avem nu mai puţin de patru echipe din Liga a II-a care au prins faza sferturilor de finală. Este vorba despre Viitorul Pandurii Târgu Jiu, dar şi despre Petrolul Ploieşti, 3-0 cu Politehnica Iaşi, Dunărea Călăraşi, 3-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele, la masa verde, şi Universitatea Cluj, 2-1 cu UTA Arad.

Interesant este şi că două dintre cele patru echipe din Liga I calificate în faza sferturilor de finală sunt în dificultate cel puţin din punct de vedere financiar, respectiv Astra Giurgiu, dar şi Dinamo Bucureşti, care a eliminat surprinzător, 1-0, pe FCSB, una dintre pretendentele la câştigarea trofeului pus în joc.

Universitatea Craiova şi Chindia Târgovişte, 3-0 cu Farul Constanţa, sunt celelalte două echipe din Liga I care au obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.

Universitatea Craiova este şi ultima câştigătoare de Cupa României dintre formaţiile rămase în competiţie. Oltenii au cucerit trofeul în 2018, după 2-0 cu Hermannstadt. Atât Viitorul Constanţa, câştigătoarea Cupei României din 2019, cât şi FCSB, deţinătoarea trofeului, au fost eliminate din competiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal