Antena Meniu Search
x

Dinamo Bucureşti a produs surpriza şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, eliminând pe FCSB

Dinamo Bucureşti este a cincea echipă care obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce formaţia antrenată de Ionel Gane s-a impus, scor 1-0, în meciul cu FCSB jucat miercuri seara, în faza optimilor de finală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.02.2021, 22:35

Dinamo Bucureşti este a V-a echipă care obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal
Dinamo Bucureşti a câştigat meciul cu FCSB din optimile de finală ale Cupei României la fotbal - Hepta
  • Dinamo Bucureşti este a V-a echipă care obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.
  • Ultimele trei echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal se decid în urma meciurilor programate a avea loc în cursul zilei de joi.

Impulsionaţi de gestul suporterilor de a cumpăra biletele virtuale puse în vânzare pentru acest meci, dinamoviştii au profitat din plin de faptul că cei de la FCSB au început meciul cu numeroase rezerve şi au controlat jocul.

Totuşi, cea mai mare ocazie a primei reprize a fost semnată de FCSB, Oaidă şutând dezamăgitor, dintr-o situaţie foarte bună, în minutul 33 al partidei.

Imediat după pauză, Dinamo s-a dezlănţuit, în ciuda faptului că Toni Petrea, antrenorul lui FCSB, a început să arunce în luptă supervedetele pe care patronul Gigi Becali vrea să obţină multe milioane de euro, respectiv Florinel Coman, Darius Olaru şi Florin Tănase.

Nemec şi Morsay au ratat ocazii incredibile, înainte ca atacantul slovac să deschidă scorul în minutul 55, după o minge venită de la Paul Anton.

Finalul de meci a aparţinut FCSB-ului, însă Florinel Coman, Oaidă şi Darius Olaru au fost blocaţi fantastic de Alexandru Eşanu, portarul de numai 22 de ani al lui Dinamo pe care oficialii clubului ar vrea să-l scoată din poartă pentru a-i face loc unui goalkeeper cu mult mai multă experienţă.

S-a terminat Dinamo - FCSB 1-0 şi formaţia antrenată de Ionel Gane se califică în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, având un culoar favorabil pentru câştigarea competiţiei în condiţiile în care trei dintre cele cinci echipe calificate până acum în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal provin din Liga a II-a, respectiv Dunărea Călăraşi, Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj.

Chindia Târgovişte şi Universitatea Cluj merg şi ele în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

Pe lângă Dinamo Bucureşti, miercuri au mai obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal alte două echipe, respectiv Chindia Târgovişte şi Universitatea Cluj.

Chindia Târgovişte a făcut spectacol în meciul cu Farul Constanţa şi s-a impus, cu 3-0, graţie golurilor marcate de Berisha, Diaz şi Iacob. 

Universitatea Cluj a produs surpriza şi a eliminat una dintre formaţiile importante rămase în competiţie, respectiv UTA Arad.

A fost 2-1 pentru clujeni, la capătul unui meci în care "universitarii" au deschis scorul în prima repriză, prin Ogbu, şi şi-au mărit avantajul după pauză, prin Ribeiro.

UTA Arad nu a mai putut decât să reducă din diferenţă, în prelungiri, când atacantul Adrian Petre, fost la FCSB, a marcat primul său gol de la revenirea în România.

Alături de Dinamo Bucureşti, Chindia Târgovişte şi Universitatea Cluj, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal s-au mai calificat, până acum, Dunărea Călăraşi (3-0 la masa verde cu Turris Oltul Turnu Măgurele) şi Petrolul Ploieşti (3-0 cu Politehnica Iaşi).

Joi, se decid ultimele trei echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

În cursul zilei de joi se joacă ultimele trei meciuri din optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Avem Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaş, de la ora 15.00, ASU Politehnica Timişoara - Astra Giurgiu, de la ora 17.45, şi FC Botoşani - Universitatea Craiova, de la ora 20.30.

Am putea ajunge în situaţia în care echipele din Liga a II-a sunt majoritare în faza sferturilor de finală, dacă Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi ASU Politehnica Timişoara îşi câştigă şi ele meciurile de joi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Dinamo Bucureşti a produs surpriza şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, eliminând pe FCSB