Antena Meniu Search
x

Fotbaliștii de la FCSB ar putea fi suspendați și amendați pentru scandările controversate de după finala Cupei României (Video)

Incidente grave după finala Cupei României. Jucătorii FCSB au scandat sloganuri xenofobe alături de suporteri. Clubul riscă acum sancţiuni de până la 100.000 de lei. 

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 23:32

Vezi și
  • FCSB a câștigat Cupa României, după 1-0 în finala cu Sepsi.

"România e țară noastră și ne p***m pe Ungaria voastră. Să-ți dăm la m**e, bozgore", sunt scandările câştigătorilor Cupei României. După ce au învins în finala cu Sepsi, jucătorii FCSB au fost aşteptaţi de suporteri în faţa bazei sportive din Berceni. Şi toată lumea a uitat că a fost un meci între două echipe de club din aceeaşi ţară. 

Faptul că gruparea din Sfântu Gheorghe este sponsorizată de Guvernul de la Budapesta nu poate justifica atitudinea fotbaliştilor bucureşteni. 

Emeric Ienei, fost antrenor Steaua: Sunt jucători maghiari, nu din Ungaria. Asta este o chestie de civilizaţie până la urmă, spun eu. 

Câştigătorii finalei primiseră trofeul chiar de la căpitanul adversarilor, Gabriel Vaşvari. Fiesta de pe teren a continuat şi la vestiare, unde nici jucătorii, nici oficialii FCSB nu au purtat mască: "Să vină prima, să vină prima la băieţi". 

"Prima" ar putea veni atât din partea Federaţiei, cât şi de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Sub formă de amendă, între 20.000 şi 100.000 de lei. 

Csaba Asztalos, preşedinte CNCD: Vom urma procedura legală şi dacă se ajunge la concluzia că suntem în prezenţa unui discurs de ură, vom putea aplica sancţiuni contravenţionale. 

Sancţiunile sunt solicitate oficial de conducerea clubului covăsnean. 

Cornel Şfaiţer, preşedinte Sepsi: E regretabil să se întâmple aşa ceva pentru că noi, aţi văzut foarte bine, nu numai în meciurile de acasă la Sfântu Gheorghe, atât FCSB, cât şi Dinamo au fost primiţi cu multă căldură tot timpul.

La sancţiunile CNCD se pot adăuga cele FRF. Potrivit regulamentului, jucătorii care au scandat riscă o amendă de la 5.000 la 60.000 de lei şi o suspendare de șase meciuri, iar clubul poate fi amendat cu 60.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Fotbaliștii de la FCSB ar putea fi suspendați și amendați pentru scandările controversate de după finala Cupei României (Video)