Antena Meniu Search
x

Echipa României, afectată de coronavirus înainte de debutul la Campionatul European de handbal feminin

Echipa de handbal feminin a României participă, începând de joi, la turneul final al Campionatului European, competiţie găzduită de Danemarca.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.12.2020, 18:46

Lotul României, afectat de infectărilor cu noul coronavirus
România înfruntă Germania în primul meci de la Campionatul European de handbal feminin - Federaţia Română de Handbal
  • România joacă împotriva Germaniei, joi, în primul meci de la Campionatul European de handbal feminin.
  • România face parte din Grupa D de la turneul final, alături de Germania, Norvegia şi Polonia.

Joi, de la ora 19.00, România dă piept cu Germania în chiar primul meci al competiţiei. Partida se joacă la Kolding şi contează pentru Grupa D, grupă din care mai fac parte Norvegia şi Polonia. 

Din păcate, România a fost afectată de coronavirus înainte de startul competiţiei.

Crina Pintea a fost exclusă deja din lot, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, iar Laura Moisă, o altă jucătoare descoperită ca fiind infectată cu noul coronavirus la intrarea în Danemarca, a fost trecută în izolare şi are nevoie de două teste negative consecutive, în următoarea săptămână, pentru a se putea alătura din nou echipei.

Mai mult, conform Federaţiei Române de Handbal, sunt probleme şi cu portarul Denisa Dedu, care a fost testată miercuri şi ar urma să fie testată şi joi, urmând ca abia apoi, dacă ambele teste ies negative, să se stabilească dacă se poate alătura şi ea echipei.

În plus, situaţia din sânul echipei a făcut ca jucătoarele noastre să stea mai mult timp în izolare, în Danemarca.

Abia joi, în ziua jocului, ar urma să se stabilească formula în care România ar putea să înfrunte puternica formaţie a Germaniei.

România mai joacă sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 17.00, cu Polonia, şi luni, 7 decembrie, de la ora 21.30, cu Norvegia.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în faza a doua a grupelor, fază în care se menţin rezultatele înregistrate între ele în prima fază a grupelor. Primele trei clasate din grupa României joacă împotriva primelor trei clasate din Grupa C, grupă din care fac parte Olanda, Ungaria, Serbia şi Croaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Echipa României, afectată de coronavirus înainte de debutul la Campionatul European de handbal feminin