Antena Meniu Search
x

Emma Răducanu abandonează competiţia de la Wimbledon după ce a acuzat probleme de sănătate: "A fost un pic prea mult"

Jucătoarea de senzaţie a Regatului Unit, la tenis, Emma Răducanu a fost nevoită să se retragă din competiţie chiar în timpul celui de-al doilea set pe care l-a jucat împotriva australiencei Ajila Tomljanovic, în optimile de la Wimbledon, din cauza unor dificultăţi de respiraţie. Astfel, parcursul spectaculos al sportivei s-a încheiat brusc, sub privirile familiei şi ale fanilor.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 08:23

Jucătoarea de tenis Emma Raducanu
Emma Răducanu abandonează competiţia de la Wimbledon - Profimedia

Răducanu, născută în Canada, clasată pe poziţia 338 în clasamentul mondial, a devenit săptămâna trecută cea mai tânără britanică care a ajuns în optimile turneului după 1959. În timpul meciului jucat împotriva australiencei Tomljanovic, Emma Răducanu a avu nevoie de ajutor de specialitate după ce a părut să acuze probleme respiratorii, potrivit Daily Mail.

Familia şi fanii au privit şocaţi momentele desfăşurate pe teren si au regretat retragerea sportivei care a avut un parcurs spectaculos, cu atât mai mult cu cât ea era singura speranţă a britanicilor, după ce sportivul Andy Murray a fost eliminat din competiţie încă din prima săptămâna a turneului Wimbledon.

Legenda tenisului american John McEnroe este de părere că tot acest parcurs a fost "un pic prea mult" pentru Răducanu, asta după ce sportiva i-a mărturisit, într-un interviu, prezentatoarei Clare Balding că a acumulat multă presiune şi a devenit extrem de sensibilă. Fanii l-au criticat pe McEnroe după ce a fost acuzat că a făcut o serie de comentarii inadecvate despre starea de sănătate a lui Răducanu. "Îmi pare rău pentru Emma, era evident că asta se va întâmpla după aceste şase săptămâni. Aceşti jucători care îşi pot păstra calmul şi fetele de acolo sunt absolut uimitori, aşa că trebuie să apreciem jucătorii care sunt capabili să facă lucrurile atât de bine şi să sperăm că Emma va avea de învăţat din această experienţă", a declarat John McEnroe.

Răducanu face un salt de 168 de locuri în clasamentul WTA

Pe acelaşi subiect

Ian Răducanu, tatăl Emmei a declarat pentru publicația The Times că nu ştie de ce sportiva a solicitat asistenţă medicală, dar a adăugat că probabil a ajuns la un nivel maxim de rezistenţă şi că nu exclude nici epuizarea pe fond psihic. De asemenea, Laura Robson, britanica ajunsă la doar 19 ani în a patra rundă a turneului de la Wimbledon din 2013, pune totul pe seama presiunii pe care Emma a simţit-o asupra ei. "Poate că presiunea a ajuns-o din urmă. Face parte din a fi britanic la Wimbledon", a spus Robson.

Premierul Boris Johnson i-a adresat felicitări și a încurajat-o înaintea meciului cu Ajla Tomljanović într-un mesaj scris pe Twitter. „Felicitări Emma Răducanu pentru că ai ajuns la a doua săptămână la Wimbledon și pentru că ai scris istoria Campionatului. Mult succes în meciul de astăzi. Întreaga ţară este alături de tine", a scris Johnson.

Răducanu s-a născut la Toronto în 2002, dintr-o mamă de origine chineză și un tată român, iar familia s-a mutat în Anglia când tenismena avea doar doi ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Emma Răducanu abandonează competiţia de la Wimbledon după ce a acuzat probleme de sănătate: "A fost un pic prea mult"