Antena Meniu Search
x

CNN: Emma Răducanu a făcut istorie la Wimbledon la 18 ani, apoi și-a curățat singură coșul de gunoi

Emma Răducanu avansează rapid în cadrul turnului de la Wimbledon, în urma calificării de sâmbătă în cea de-a patra rundă a competiţiei, după ce a învins-o pe românca Sorana Cîrstea cu scorul de 6-3, 7-5. Emma Răducanu, în vârstă de doar 18 ani, are origini românești și este considerată noua speranţă a tenisului feminin britanic.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 16:05

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Britanica le-a mulţumit fanilor pentru toate mesajele de încurjare şi pentru susţinerea primită din partea fanilor în timpul meciului pe care l-a jucat împotriva româncei, transmite CNN.

"Sunt atât de recunoscător pentru tot sprijinul pe care l-am avut astăzi. Acesta este de departe cel mai mare teren pe care am jucat. Cred că m-am descurcat destul de bine", a spus Răducanu

Parcursul sportivei, suprinzător chiar şi pentru familie

Parcursul prelungit al jucătoarei de tenis, numarul 338 mondial, a fost unul surprinzător chiar şi pentru părinţi acesteia. "Este amuzant pentru că atunci când îmi pregăteam bagajele, părinţii mei m-au întrebat dacă nu cumva împachetez prea multe lucruri", a spus ea.

Pe acelaşi subiect

De la debutul său în competiţie, care a avut loc în luna iunie, şi până acum, Emma Răducanu câştigat deja premii totale în valoare de 40.000 de dolari.

Răducan şi-a curăţat singură coşul de gunoi

Vedeta de televiziune James Blake a scris într-o postare pe Twitter că a urmărit evoluţia jucătoarei din cel de-al doilea tur de la Wimbledon şi a fost plăcut surprins în momentul în care aceasta şi-a curăţat singură coşul de gunoi de pe teren. " Tocmai am urmărit sfârșitul meciului Emmei Raducanu. O performanță extraordinară pentru o jucătoare de doar 18 ani, dar, probabil ceea ce m-a impresionat şi mai mult a fost că am văzut-o curățându-și singură propriul coș de gunoi la sfârșitul meciului. Nu văd acest lucru atât de des. Un obicei grozav. Nu te schimba!", a scris Blake.

Cuvinte de laudă şi din partea profesorilor

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a fost descrisă ca o "elevă model” de către profesorii ei de la Newstead Wood, un liceu select de fete din Orpington, sud-estul Londrei, potrivit News.ro."Din clasa a şaptea a muncit din greu, a fost sârguincioasă şi nu ai fi ştiut că în acelaşi timp este un superstar de tenis în devenire. Părinţii ei au fost în spatele ei tot timpul cu tenisul şi cu şcoala şi s-au asigurat că accentul pe şcolarizare nu scade", a spus directorul Alan Blount. El a adăugat că mama ei, Renee, care este chineză, şi tatăl ei, Ian, care este român, sunt întotdeauna de ajutor şi mereu prezenţi la întâlnirile cu părinţii.

"Ştiu importanţa educaţiei. Încearcă să se asigure că Emma acumulează în toate domeniile vieţii ei, adică şcoala şi sportul, şi că citeşte cărţi şi participă la activităţi extraşcolare organizate de şcoală. Este o persoană multilaterală absolută. Este calmă şi echilibrată la şcoală şi umilă prin faptul că participă la aceste turnee şi apoi se întoarce la şcoală, se aşează din nou alături de colegii ei şi continuă şi pur şi simplu nu ştii că poate săptămâna trecută a fost în Franţa", a declarat el.

Emma a a învins-o, sâmbătă, în turul al treilea, pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5. În faza următoare, Răducanu o va întâlni, luni, pe sportiva australiană Ajla Tomljanovic, numărul 75 mondial. Dacă va câştiga acest meci, sporitva britanică îşi va asiguraun premiu de 300.000 de lire sterline (350.000 de euro).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » CNN: Emma Răducanu a făcut istorie la Wimbledon la 18 ani, apoi și-a curățat singură coșul de gunoi