Antena Meniu Search
x

Video Emma Răducanu - Leylah Fernandez, în finala US Open 2021. Care este miza uriaşă a întâlnirii dintre cele două sportive

Ceea ce n-a izbutit nicio reprezentantă a României au reuşit două jucătoare cu nume şi origini româneşti. După triumful de acum doi ani al Biancăi Andreescu, Emma Răducanu s-a calificat azi-noapte în finala US Open. Este singurul turneu de Grand Slam în care Simona Halep nu a ajuns în ultimul act, cea mai bună performanţă a ei fiind semifinala din 2015.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 22:50

Vezi și

"E adevărat! La 18 ani, Emma Răducanu din Marea Britanie a trebuit să treacă de calificări, a mers mai departe şi acum este în finală."

Nouă meciuri a câştigat Emma la New York. Fără set pierdut şi fără să ajungă măcar într-un tie-break. Pare un vis perfect, o poveste de basm, dar este, deja, o pagină de istorie. 

Emma Răducanu: "Nu-mi vine să cred. Vă mulţumesc tuturor!"

Recorduri doborâte de Emma Răducanu

Pe acelaşi subiect

Emma bate record după record: este prima jucătoare ajunsă din calificări până în ultimul act unui turneu major şi prima britanică finalistă de Grand Slam din 1977 încoace. 

Presa de dincolo de Canalul Mânecii vorbeşte deja despre "Emma mania". 

Ducele şi Ducesa de Cambridge au felicitat-o pentru performanţa incredibilă, iar Boris Johnson a asigurat-o că toţi britanicii vor fi alături de ea în finală.

Emma Răducanu: "Vin din calificări, aşa că, pe hârtie, nu e nicio presiune asupra mea!"

Cine este Leylah Fernandez

În ultimul act al turneului va întâlni o altă adolescentă: Leylah Fernandez, născută şi ea în 2002, în Canada.

Miza este uriaşă: intrarea în Top 25 mondial şi un premiu de 2,5 milioane de dolari, dublu faţă de finalistă.

Ilie Năstase: Frumos, frumos, că două fetițe de 18 și 19 ani sunt în finală, una chiar din calificări. Cred că nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria US Openului. Vin cei tineri din spate. 

Ilie Năstase este singurul român învingător la simplu la US Open. Se întâmpla în 1972, când l-a învins în cinci seturi pe legendarul Arthur Ashe, cel care a dat numele arenei pe care se va juca finala din acest an. Năstase a primit atunci un cec de 25 de mii de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Emma Răducanu - Leylah Fernandez, în finala US Open 2021. Care este miza uriaşă a întâlnirii dintre cele două sportive