Antena Meniu Search
x

Emma Răducanu, în finală la US Open. Britanica, cu origini româneşti, va lupta pentru trofeu într-un meci istoric

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open. Sportiva din Marea Britanie, cu origini româneşti, a trecut în semifinale de Maria Sakkari în două seturi şi va juca într-o finală istorică.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 07:09

Emma Răducanu, în finală la US Open. Britanica, cu origini româneşti, va lupta pentru trofeu într-un meci istoric
- Profimedia

Emma Răducanu, sportivă venită din calificări la US Open, a ajuns până în marea finală. Răducanu, în vârstă de 18 ani, va lupta pentru trofeu cu o altă tânără senzaţie a tenisului feminin: Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani. Este prima finală a US Open, din 1999 încoace, când doi sportivi adolescenţi se întâlnesc în ultimul act.

Emma Răducanu a trecut în semifinale de Maria Sakkari în două seturi, scor 6-1, 6-4. "Sinceră să fiu, astăzi m-am gândit la o singură persoană: la mine. Există vreo aşteptare de la mine? Sunt venită din calificări, deci presiunea nu e pe mine", a declarat Emma Răducanu la finalul partidei cu Sakkari, potrivit BBC.

Îşi luase bilete de întoarcere pentru finalul calificărilor

Emma Răducanu a întrecut orice aşteptare la New York. În urmă cu câteva luni nu era nici în primele 300 de jucătoare ale lumii, acum a intrat în careul de aşi la US Open. "Nu mă aşteptam să fiu aici deloc. Biletele de avion erau rezervate pentru finalul calificărilor, aşa că e frumos să am o astfel de problemă", a declarat Emma.

Pe acelaşi subiect

Nici părinţii nu se aşteptau. Au rămas în Marea Britanie, iar formalităţile de viză îi împiedică acum să-şi vadă fata în prima semifinală de Grand Slam din carieră. "Nu mi-am sunat părinţii de ceva timp. Cu o zi înainte nu m-au băgat în seamă", a mai precizat Răducanu.

Cine este Emma Răducanu

Emma s-a născut în 2002, în Toronto, din tată român şi mamă chinezoaică. La vârsta de 2 ani s-a mutat în Marea Britanie. Îi datorează pasiunea pentru tenis tatălui său, Ian Răducanu, originar din Bucureşti.

"Îmi amintesc că jucam cu tatăl meu. De fapt, el m-a învăţat să joc tenis de la o vârstă fragedă, dar am avut antrenori minunaţi pe plan local", mai spune Emma. Ca să-şi mulţumească ambii părinţii şi-a ales un idol din România şi unul din China. După ce a fost eliminată de la turneul american, Simona a devenit fanul Emmei.

Pe iarba londoneză, Emma a intrat în lumea bună a tenisului. Debutase de mai puţin de o lună în circuitul profesionist. Trei luni mai târziu a ajuns deja pe locul 51 în lume. Cu încă o victorie pe betonul american ar depăşi pragul de un milion de dolari câştigaţi în carieră. Cu două victorii ar depăşi-o pe Serena Williams în clasamentul WTA. Acum două zile a apărut în ediţia britanică a revistei Vogue. Editorii prestigioasei publicaţii au descris-o drept "o stea în devenire."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Emma Răducanu, în finală la US Open. Britanica, cu origini româneşti, va lupta pentru trofeu într-un meci istoric