Meniu
Search
x

Emma Răducanu, recunoscătoare părinților pentru educația primită: M-au învățat să am standarde ridicate

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, câştigătoarea US Open, a declarat într-un interviu pentru WTA Insider că standardele insuflate de părinţii săi au ajutat-o în carieră, pentru că încearcă în fiecare zi să fie la potenţial maxim.

De Redactia Observator la 17.09.2021, 12:07

Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, ocupă acum locul 23 WTA, după ce săptămâna trecută era pe 150.

“Lucrul pe care m-au învăţat părinţii mei fiind foarte critici este că am aşteptări foarte mari de la mine şi standarde ridicate. Cred că acesta este un lucru bun în general, dar poate şi uneori şi dăunător, pentru că aştepţi atât de mult de la tine şi vrei să fii perfectă, dar este imposibil să fii perfectă. Cred că am nevoie să îmbunătăţesc acest aspect, să mă mai relaxez. Însă sunt de părere că aceste standarde şi etica de muncă pe care mi le-au insuflat din trecutul lor categoric m-au ajutat pentru că mă solicit la maxim de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi încerc să maximizez ce am şi să îmi maximizez potenţialul”, a spus Răducanu.

La câteva zile după ce a câştigat trofeul US Open, britanica spune că se simte minunat. “Tot ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost distractiv şi emoţionant. Am fost foarte ocupată, dar nu mă pot plânge deloc pentru că m-am simţit extraordinar la New York. Am avut câteva oportunităţi extraordinare şi sunt recunoscătoare că pot face lucrurile pe care le-am făcutt. Sunt foarte fericită”.

Sportiva a vorbit şi despre cum a fost să participe la talk show-uri şi mai ales la Met Gala după US Open: “Cred că este foarte ‘cool’ să pot întâlni şi să interacţionez cu oameni din diverse domenii. La Met Gala toţi sunt atât de experimentaţi şi au atât de multe realizări, a fost ‘cool’ să ascult perspectiva lor despre lucruri. A fost o experienţă revelatoare. Nimic nu mă intimidează prea tare. Însă a fost amuzant pentru că eram mai emoţionată când am aşteptat să fiu fotografiată la Met decât când am intrat pe Ashe. Pentru că a fost o exterienţă atât de diferită”.

Pe acelaşi subiect

Emma Răducanu, după ce a câștigat turneul US Open: Cea mai specială noapte trăită vreodată

Întrebată cum crede că a reuşit să devină prima sportivă câştigătoare a unui turneu major după ce a jucat în calificări, ea a răspuns râzând: “Îmi era foame”.

Răducanu a declarat că deşi nu a pierdut niciun set tot turneul, meciurile au fost echilibrate. “Am jucat un tenis foarte bun împotriva unor adversare extrem de dificile şi m-am confruntat cu multă adversitate, în ciuda faptului că nu am pierdut niciun set. Acele seturi ar fi putut să se termine oricum, multe, pentru că au fost meciuri foarte strânse”.

Emma Răducanu a menţionat că noaptea de după triumful de la turneul de la New York a fost probabil “cea mai specială” pe care a trăit-o vreodată. “Cel mai mult preţuiesc momentele petrecute cu echipa mea după victoria de la grand slam. Cred că aceea a fost probabil cea mai specială noapte trăită vreodată, când reflectam şi vorbeam despre ultimele trei săptămâni, despre călătorie, şi a fost un moment foarte frumos”, a afirmat ea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Emma Răducanu, recunoscătoare părinților pentru educația primită: M-au învățat să am standarde ridicate