Antena Meniu Search
x

Presa americană: După ce Emma Răducanu a câștigat US Open, Marea Britanie, China și România vor toate trei să și-o revendice

Victoria răsunătoare de la US Open a Emmei Răducanu a stârnit vâlvă în presa internaţională. Trei naţiuni laudă în diferite forme performanţa adolescentei, considerând-o fiecare în parte "propria lor campioană", scrie Washington Post.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 15:02

Emma Răducanu, câştigătoarea US Open
Emma Răducanu, câştigătoarea US Open - Profimedia

Născută în Toronto, dintr-o mamă chineză şi un tată român şi mutată apoi în Londra de la o vârstă fragedă, Emma Răducanu împarte acum bucuria cu fanii tenisului din aceste trei state, relatează The Washington Post. Iubitorii acestui sport încearcă să profite de situaţie, prin orice mijloc, pentru a se mândri cu victoria tinerei. Românii care au urmărit meciul au observat că avea pe echipament culorile roşu, galben şi albastru şi fac trimitere la drapelul României, în timp ce fanii din China au fost încântaţi atunci când aceasta a mărturisit într-un interviu că încrederea în sine este înrădăcinată în cultura mamei sale şi a transmis un mesaj fanilor în limba mandarină. 

Emma Răducanu, felicitată şi susţinută de trei naţiuni diferite

De la cultura londoneză, până la cea chineză şi românească, Răducanu îmbrăţişează şi îşi recunoaşte cu mândrie toate rădăcinile sale. "Povestea lui Răducanu este povestea Londrei" a scris pe Twitter primarul Sadiq Khan. Un mesaj a venit şi din partea premierului britanic, Boris Johnson, care a felicitat-o pe Emma printr-o postare pe Twitter. "A dat dovadă de abilităţi extraordinare, echilibru şi curaj. Suntem cu toţii extrem de mândri de ea", a scris Johnson. Răducanu a fost în mod clar mulţumită şi de mesajul pe care regina l-a transmis în urma victoriei. "Realizarea ei remarcabilă la o vârstă atât de fragedă este o dovadă a muncii şi dedicării sale", a spus regina Marii Britanii. 

„Am fost extrem de onorată și foarte recunoscătoare că a luat la cunoștință rezultatul meu. Nu-mi vine să cred”, a transmis Emma jurnaliştilor, într-un interviu acordat pentru BBC. Răducanu a vorbit cu drag despre legăturile sale cu România. „Este foarte frumos. Iubesc mâncarea, ca să fiu sinceră. Adică mâncarea este incredibilă. Și modul în care găteşte bunica mea este, de asemenea, special. Am legături cu Bucureștiul”, a povestit sportiva.

Răducanu a învins-o sâmbătă pe rivala sa canadiană Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani. Odată cu victoria, tânăra de 18 ani a devenit prima jucătoare din Marea Britanie care reuşeşte să câştige trofeul de Grand Slam, pentru prima dată după 44 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Presa americană: După ce Emma Răducanu a câștigat US Open, Marea Britanie, China și România vor toate trei să și-o revendice