Antena Meniu Search
x

Enes Sali, cel mai tânăr jucător din istoria naţionalei României. Puştiul crescut de Gică Hagi a doborât şi un record european

Enes Sali a declarat, duminică seară, după ce a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în naţionala României, la doar 15 ani, că pentru el faptul că a evoluat pentru prima reprezentativă este un vis îndeplinit.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 07:20

Enes Sali, cel mai tânăr jucător din istoria naţionalei României. Puştiul crescut de Gică Hagi a doborât şi un record european
Enes Sali a debutat la doar 15 ani, 8 luni şi 22 de zile - ziuaconstanta.ro

“Mă simt foarte bine. Este o onoare pentru mine să debutez în acest tricou. Este un vis îndeplinit. Am ales România pentru că era cea mai bună decizie, mă bucur că am luat această decizie şi vreau să joc pentru România cât mai multe meciuri. M-am simţit foarte bine la lot, băieţii m-au tratat foarte bine. Din păcate nu ne-am calificat, dar ar trebui să ţinem capul sus şi să mergem înainte. Este visul nostru să ajungem la un turneu final. Eu o să fac tot ce îmi stă în putere ca să îndeplinesc acest vis”, a spus Sali la Pro X.

Recordurile lui Enes Sali

Tânărul jucător crescut de Gică Hagi la Farul Constanţa a stabilit record după record în fotbalul românesc. Enes Sali nu este doar cel mai tânăr marcator din istoria Ligii şi cel mai tânăr debutant la echipa naţională a României, ci şi cel mai tânăr jucător din Europa care a jucat pentru o echipă naţională într-un meci oficial.

Enes Sali a fost introdus pe teren de Mirel Rădoi duminică seară, 14 noiembrie, în minutul 82 al meciului cu Liechtenstein. La doar 15 ani, 8 luni şi 22 de zile, Enes Sali a devenit cel mai tânăr jucător din Europa care joacă pentru echipa naţională. Precedentul record european era deţinut de norvegianul Martin Odegaard, care debuta pentru naţionala sa la 15 ani, 9 luni şi 27 de zile.

La echipa naţională a României, recordul era deţinut de Cristi Manea care debuta pentru "tricolori" în 2014, într-un meci cu Albania, pe când avea 16 ani, 9 luni şi 22 de zile.

Reprezentativa României a ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Enes Sali, cel mai tânăr jucător din istoria naţionalei României. Puştiul crescut de Gică Hagi a doborât şi un record european