Antena Meniu Search
x

FCSB - Silkeborg, scor 0-5, în grupele Conference League. FCSB pierde şi returul cu acelaşi scor şi e echipa cu cele mai multe goluri primite din grupe

Echipa FCSB a fost învinsă, joi seara, pe teren propriu, de formaţia daneză Silkeborg, scor 5-0, în grupa B a Conference League. Săptămâna trecută, în Danemarca, scorul a fost tot 5-0 pentru Silkeborg.

de Redactia Observator

la 14.10.2022, 00:34

FCSB - Silkeborg, scor 0-5, în grupele Conference League. FCSB pierde şi returul cu acelaşi scor şi e echipa cu cele mai multe goluri primite din grupe
- Hepta

FCSB - Silkeborg 0-5. Silkeborg s-a impus şi la Bucureşti prin golurile marcate de Kusk (minutul 12), Klynge (minutul 16), Tengstedt (minutul 63) şi Jorgensen (minutele 68 şi 70). Bucureştenii au un singur punct în grupa B din Conference League.

FCSB, ruşine istorică cu Silkeborg

FCSB, care în tur a menajat o serie de titulari şi a cedat cu 0-5, s-a înclinat şi pe teren propriu cu acelaşi scor, golurile danezilor fiind înscrise de Kasper Kusk (12), Anders Klynge (16), Soeren Tengstedt (63) şi Sebastian Joergensen (68, 70).

Din 1992 o echipă românească nu mai pierdea o dublă cu scorul general de 0-10. Atunci, în primul tur al Cupei UEFA, Electroputere era surclasată de Panathinaikos cu 6-0 în Bănie şi cu 4-0 la Atena.

Pe acelaşi subiect

Cel mai drastic scor general, 0-11, aparţine Selenei Bacău, care pierdea în primul tur al Cupei Cupelor, în 1991, cu 0-6 (acasă) şi 0-5 (deplasare), dubla cu Werder Bremen.

Dacă la Silkeborg, FCSB era condusă deja cu 2-0 în minutul 7, pe Arena Naţională danezii au avut nevoie de ceva mai mult de un sfert de oră pentru a marca două goluri.

După ce Târnovanu s-a opus deschiderii scorului în min. 5, în faţa lui Joergensen, în situaţie de unu la unu, Edjouma (9) a şutat bine din afara careului, dar portarul Larsen a respins.

Silkeborg a marcat prima oară în min. 12, prin Kusk, găsit bine de Helenius în marginea careului. În min. 15, după o eroare a lui Haruţ, Joergensen a trimis milimetric pe lângă ţintă. Un minut mai târziu, Anders Klynge a executat un corner, iar Târnovanu a ratat în mod incredibil intervenţia, permiţând astfel danezului să înscrie din lovitură de colţ.

FCSB a reuşit să echilibreze disputa, dar tot oaspeţii au fost aproape de gol, prin Kusk (19), cu un şut pe lângă poartă de la 16 metri.

Vicecampioana României a avut două oportunităţi pe final de repriză, dar Larsen a fost la post la şuturile lui Octavian Popescu (39) şi Edjouma (43).

FCSB a început bine repriza secundă, dar Larsen a respins şutul lui Miculescu (46).

Helenius a fost în prim plan apoi, dar în primă instanţă a fost imprecis (48), iar apoi Târnovanu a salvat golul (49).

Un moment important s-a consumat în min. 60, când Olaru a ratat singur cu portarul şi a irosit astfel o şansă ca FCSB să revină în meci.

La scurt timp, Tengstedt (63) a majorat avantajul oaspeţilor, după ce a fost angajat bine în careu de Brink.

Echipa antrenate de Nicolae Dică i-a fost refuzat golul de onoare, marcat în min. 65 de Miculescu, la centrarea lui Radaslavescu, dar arbitrul nu a văzut că mingea a fost respinsă de Sonne de dincolo de linia porţii şi nu a validat reuşita.

Radaslavescu (67) a trecut şi el pe lângă golul de onoare, dar şutul a fost respins de Larsen.

Silkeborg a completat dezastrul ''roş-albaştrilor'', Joergensen reuşind dubla în doar trei minute, după un slalom prin careul gazdelor (68), iar apoi cu o reluare simplă la centrarea lui Engel (70).

FCSB va juca pe 27 octombrie la Bruxelles cu Anderlecht, iar pe 3 noiembrie cu West Ham United, dar nu mai are şanse de a merge mai departe.

Echipele de start:

  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Haruţ, Bouhenna, Pantea - Olaru, Edjouma (Dulca 74), Oaidă (Radaslavescu 46) – Cordea (Musi 74), Compagno (I. Stoica 67), Oct. Popescu (Miculescu 46)
  • SILKEBORG: Larsen - Sonne, Salquist, Felix, Engel - Thordarson, Brink (Gojani 73), Klynge (Oggesen 73) – Jorgensen (Dahl 84), Helenius (Adamsen 73), Kusk (Tengstedt 55)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » FCSB - Silkeborg, scor 0-5, în grupele Conference League. FCSB pierde şi returul cu acelaşi scor şi e echipa cu cele mai multe goluri primite din grupe